Borászati és gasztronómiai fesztivál Velencében

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 21. 12:06

Magyarország a milánói világkiállításhoz kapcsolódó velencei Planeta Acqua kiemelt résztvevője. A Blue Dropnak, kék cseppnek nevezett szakmai héten a vízügyi-technikai innovációkon túl hazánk borászati és gasztronómiai show-t mutat be az olasz nagyközönségnek október 8-án.

Magos Zoltán, aki 10 éven keresztül volt a római magyar nagykövetség konyhafőnöke, balatoni halakból készít ételeket az olasz kiállítás látogatók és a gálaműsor résztvevői számára. Elsősorban az angolnát és a harcsát dolgozza majd fel egy látványos élő főző show keretében, amely fogások mellé kitűnően illenek a balatoni borok.

A borokat az október 8-i Wine Experience keretében a Balaton Borgaléria válogatja majd ki. A vinotéka 2011 első félévében Magyarország soros EU elnöksége idején referencia borbárként is működött. A Venice Blue Drop alkalmából Kreinbacher, Liszkay, Légli, Jásdi, Konyári, Laposa borait és pezsgőit kortyolják majd az olasz érdeklődők.

A Planeta Acqua fő témája, a víz, mint a városfejlesztés hálózati alapja. Ennek során új, különleges magyar találmányokat ismertetnek a meghívott szakmai előadók.