Indul a Nagy Bor Teszt

Forrás: turizmus.com

 2016. április 07. 19:35

Április 7-én, csütörtökön indul az ország Nagy Bor Tesztje. A korábbi felmérések azt mutatják, hogy a borfogyasztási szokások gyorsan változnak, a borkultúra javul, de sok teendője van még a szakmának és a kereskedelemnek.

Országos online bortesztet indít a Winelovers, a hazai boros rendezvények szervezője. A cég 2011 és 2014 között háromszor mérte fel a magyarok borvásárlási szokásait, és a rendezvények kapcsán is készített kutatást. Kiderült, hogy a borfogyasztási szokások meglepően gyorsan változnak. A 2000-es években villámgyorsan futott fel a rozék és a fröccs népszerűsége, míg a vörösöknél fokozatosan erősödik a minőségi szárazak fogyasztása. a félszáraz és annál is édesebb borok rovására.

A jövőben a Nagy Bor Teszt évente elkészül, így az eredmények később összehasonlíthatók lesznek egymással, ahogyan a korábbi évek adatai már most is viszonyítási pontot jelentenek.

Az idei tesztet a korábbi tapasztalatok alapján alakították át, így elmondható, hogy a témában még soha nem készült olyan átfogó, a változásokat is elemző körkép, mint a mostani. Több szakmai cég összefogása az eredmények széles körben történő közzétételét is segíti, így a borászok és más piaci szereplők első kézből értesülhetnek a vásárlói szokásokról, igényekről.

A kérdőív kitölthető a http://nagyborteszt.hu/ oldalon.