Borjú terrine grillezett gombasalátával

Forrás: turizmus.com

 2018. november 23. 05:14

A Magyar Szállodák és Éttermek jubileumi gálavacsoráján több mint 300 résztvevőnek terítettek.
Budapesten, a Komplex Event (sokak által még mindig Vam Design Center néven emlegetett) rendezvényhelyszínen költötte el 50. éves születésnapi gálavacsoráját a Magyar Szállodaszövetség, valamint a díszvendég Magyar Turisztikai Ügynökség.

Több mint háromszázan az MSZÉSZ gálavacsoráján, november 22-én

Fotó: turizmus.com

Elsősorban a Széll Tamás - Szulló Szabina sztár chef-páros által fémjelzett Stand gondoskodott a gasztronómiai élményről, de menükártyán feltűnt a Kistücsök, a Mihályi Patisserie és a Málna The Pastry Shop is.
A vendégeknek kínáltak többek között kacsamáj terrine-t hagymalekvárral; füstölt pisztrángot tormás almapürével; magyar tarka marha tatárt; báránygerincet és -combot sütőtökkel; mangalicafasírtot sárgaborsópürével; borjú terrine-t grillezett gombasalátával; ludaskását; mákos gubát vanília öntettel; túrógombócot, dobos tortát, opera - málnát és somlói galuskát – hogy csak néhányat idézzünk a büféasztal menüsorából.

Az este folyamán köszöntötte a vendégeket Suzanne Kraus Winkler, a HOTREC elnöke, Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója és Könnyid László az MSZÉSZ elnöke.

A hagyományoknak megfelelően okleveleket is átnyújtottak, utóbbiak közül a legérdekesebb talán az volt, amikor a jubiláló szövetség elnöke "Arany fokozatú" támogatói elismerést nyújtott át - mások mellett - a Magyar Turisztikai Ügynökségnek, s az oklevelet a vezérigazgató vette át.