Három egyetemen is indul borkulturális képzés szeptembertől

Forrás: turizmus.com

 2024. június 04. 19:22

Szeptembertől magyarul és angolul is elérhető borismereti és borkulturális kurzus indul rögtön három felsőoktatási intézményben, a Semmelweis Egyetemen, az Óbudai Egyetemen és a Károli Gáspár Református Egyetemen.

A „BorKatedra | Szeminárium a Magyar Borról” címen induló képzés részleteiről Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára és a kezdeményezés elindítója, Rókusfalvy Pál nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos az idei EFOTT sajtótájékoztatóján tett bejelentést.

A Nemzeti Bormarketing Stratégiában kiemelt célkitűzés a fiatal generáció hatékony elérése. A Magyar Bormarketing Ügynökség által összeállított, a magyar borkultúrát középpontba állító tantárgy oktatásával a fiatalok olyan tudásanyag birtokába jutnak, amely felöleli a bor termeléséhez, értékesítéséhez, értékeléséhez és fogyasztásához kapcsolódó ismereteket, elősegíti a tudatos, mértékletes, minőségorientált borfogyasztás elsajátítását.

A magyar borról indul magyarul és angolul is elérhető képzés három egyetemen

Fotó: 123rf.com

A hallgatók a kurzus során megtanulják, hogy melyek azok a jellemzők és feltételek, amelyek a minőséghez, értékhez kapcsolódnak. Az elméleti tudásanyag mellett a tanulók ismeretszerző borkóstolás keretein belül szerzik meg a kulturált, felelős borfogyasztásról és a bor értékelésének alapjairól szóló ismereteket, emellett széleskörű tudásra tesznek szert többek között Magyarország borvidékeiről, a főbb bortípusokról és ételpárosításokról is.

A gondosan összeállított tananyagot elismert szakemberek, nemzetközi borakadémikusok, top sommelier-k, borszakírók oktatják majd, így az előadók személye és szakértelme is garantálja az értékes kreditpontokat érő képzés magas színvonalát.