Borókás italkülönlegességek a Gin Market Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2022. május 28. 11:25

Budapestre is megérkezett a világot meghódító ginőrület: a Bálna ad otthont az első nagyszabású hazai fesztiválnak, a Gin Market Budapestnek, amelyen a borókás italé lesz a főszerep.

Korábban történt

Június 10. és 12. között az ital rajongói egy rendhagyó eseményen ismerkedhetnek meg a legkiválóbb hazai és külföldi márkák gin- és tonik különlegességeivel.

Az angol királynő kedvence, eredetileg gyógyszerként használták és a közhiedelemmel ellentétben nem is az angolok találmánya, hiszen már a 17. századi Hollandiában fogyasztották.

A gin világhódító útja évszázadokon át ívelt, a ginláz pedig végre Budapestet is elérte: júniusban háromnapos fesztivál keretein belül ízlelhetik meg a legizgalmasabb borókás italokat az érdeklődők, és kóstolhatnak bele a ginek lenyűgöző világába.

„A gin sikeréhez kellett az is, hogy ez a fanyar borókás ital rendkívül izgalmas és sokoldalú: létezik olyan gin, amely 31 különböző gyógy- és fűszernövényt tartalmaz, vagy épp uborka- és rózsaesszenciát, levendulát, citromfüvet, feketeborsot, cseresznyefavirágot. Egy legenda született, amit a prémium minőségű tonikok koronáztak meg, és emelték a gin-tonikot a világ legtrendibb koktéljai közé” – árulta el Maros Róbert, a fesztivál társszervezője.

A gin-tonik a világ egyik legtrendibb koktélja

Fotó: 123rf.com

A Gin Market Budapesten a látogatók a kiállítók standjainál felfedezhetik a hazai és külföldi márkák legkiválóbb ginjeit a megfelelő tonikpárosítással vagy akár koktél formájában, az igazi rajongók pedig masterclassokon merülhetnek mélyebbre a ginek világában. A légkör vidám és pezsgő, és ahogy a nappal éjszakába fordul át, a Yellow rezidens DJ-je alapozza meg a hangulatot.

A ginfesztiválon az is kiderül, hogy a Bártender Szövetséggel együtt indított versenyen melyik ital lesz a Gin Market hivatalos koktélja, az X-Faktor tavalyi legjobb női énekese, Kocsis Paulina pedig izgalmas bejelentésre készül.

További információk: ginmarket.hu