Borszakírók választottak bort

Forrás: turizmus.com

 2017. január 09. 10:47

A 2016 áprilisában megalakult, jelenleg 22 tagot számláló Magyar Borszakírók Köre „Super 12" elnevezéssel különleges borversenyt szervezett - írta a Vendéglátás.

A meghívásos verseny első körébe azok a fehér-és vörösborok kerülhettek be, amelyek a tagok szavazatai alapján 2016-ban „kiemelkedő minőségükkel a legigényesebb fogyasztói elvárásoknak is megfelelnek, illetve nemzetközi összehasonlításban is versenyképesnek bizonyulnak".

 

Az eredetileg 18 magyarországi borvidékről és 3 határon túli területről származó 56 fehér- és 48 vörösbort tartalmazó lista három szavazati körben folyamatosan szűkült, és a minősítő kóstolóra a legtöbb voksot szerzett és így a „Super 12" listára került 12 -12 fehér és vörös tétel kapott meghívást. A fehérek között Tokajt 6, Egert 3, Balatonfüred-Csopakot, Pannonhalmát és a határon túliakat 1-1, a vörösök esetében Egert, Szekszárdot és Villányt 3-3, a határon túliakat 2 és Etyeket 1 bor képviselte.

 

A vakteszten a Magyar Borszakírók Körének 12 tagja vett részt, akik két bizottságban, két körben, mindkét alkalommal más-más sorrendben kóstolták és értékelték a borokat. A versenyt az a bor nyerte, amelyik a legmagasabb összesített pontszámot kapta.

 

 

A Magyar Bor Nagydíj 2016 díjazottjai és további részletek a Vendéglátás Magazin cikkében IDE kattintva.

Kapcsolódó cikkek