Borvacsora-sorozat a Hard Rock Hotel Budapest éttermében

Forrás: turizmus.com

 2022. október 18. 16:02

Az október 21-én, pénteken kezdődő, majd november 18-án és december 9-én folytatódó vacsoraesteken Európa és Dél-Amerika legkülönlegesebb borai kerülnek terítékre.

Öt fogásos menüvel és az egyes ételek aromáit, harmóniáit tökéletesen kidomborító exkluzív borpárosításokkal startol október 21-én, pénteken a Hard Rock Hotel Budapest Sessions éttermének legújabb, három alkalmas rendezvénysorozata, a Wine Riffs borvacsorák.

Három alkalomból álló borvacsora-sorozat indul a Hard Rock Hotel Sessions éttermében

Fotó: Hard Rock Hotel

Az esték folyamán többek között Olaszország, Németország, Portugália és Argentína borkülönlegességeinek köszönhetően, Bálint László borakadémikus, a Radovin borkereskedés képviselőjének történetei és magyarázatai által nyerhetünk betekintést a világ borainak sokszínű ízvilágába. A gondosan összeállított menüsor elemeihez zenei kíséret is társul.

A vacsora üdvözlő falatokkal és egy igazi rózsaszín proseccoval indul majd. Ezt a párosítást többek közt azoknak az erőteljes és ikonikus nőknek dedikálták, akiknek memorabiliái a Hard Rock Hotel Budapestet is díszítik, az előétel pedig a budapesti Broadway aranyló fényei előtt hivatott tisztelegni. Ezeket követőena Jailbreak, avagy Börtönszökés névre keresztelt első főételt Bródy János, a hatvanas években a kormányt és a rendőrséget kritizáló zenéje miatt börtönbe zárt magyar énekes története ihlette, így az ehhez összeállított lejátszási lista tele van lázadók, tiltakozó énekesek és bajkeverők dalaival. Ezzel szemben a második fogás a klasszikus ételek és a zenetörténeti óriások örökzöld dalainak egyszerre merész és lágy kombinációja, melyet a szervezők úgy terveztek, hogy beszélgetésre inspiráljon egy gyengén megvilágított szobában.

Végül, de közel sem utolsó sorban, az égetett mák mérange-zsal és csokoládé morzsával tálalt szilva-alma tart, a világ egyik első portói borával karöltve teszi fel a pontot arra a bizonyos i-re.

A borvacsorákon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, részletek és további információk itt.