Boutique hotelek a budapesti turizmusért

 2014. június 03. 16:54

Az MSZÉSZ Boutique Hotel szekciója június 3-án tartotta ülését az Opera Garden Hotel & Apartmentsben.

Az eseményt Fáska Gábor, a Boutique Hotel szekció elnöke nyitotta meg, aki a boutique hotelek elmúlt 5 évben kialakult szerepéről beszélt. Csak a fővárosban több ezerre tehető azon szobák száma, amelyeket boutique hotelek kínálnak. A piaci trendekre történő gyors reakciónak és az online technikáknak köszönhetően újszerű, divatos és exkluzív hotelélményeket nyújtó szállodák kiemelkedő eredményeket értek el. Az azonnal megjelenő vendégvélemények révén nemcsak saját forgalmuk növelésében játszanak fontos szerepet, de pozitívan befolyásolják a turisták Budapestről alkotott képét is.

 

Ezt követően Dr. Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke tartott előadást a szövetség hatékony munkájáról és jövőbeni terveiről.

Ezután Puczkó László a szállodaipar fontosabb viszonyszámairól beszélt, valamint azok helyes használatáról. A jelenlévők egyet értettek abban, hogy rendkívül fontos a megfelelő piacismeret, amelyhez elengedhetetlenek a pontos szakmai mutatószámok ismerete és alkalmazása. A Magyar Hotelmonitor használata azon túl, hogy ingyenesen vehető igénybe, minden szállodának hasznos, sőt segítségével iparágunk trendjei, előrejelzései is jól láthatóak, valamint kormányzati döntések előkészítéseiben is használható és segítséget nyújthat.

 

A találkozó hátralevő részében szó volt az újfajta értékesítési módszerekről, az aktuális trendekről, valamint a szegmens jövőbeni kilátásairól is.