Tovább bővítette porfólióját a Szallas.hu

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 01. 13:48

Újabb tranzakciót zárt a Szallas.hu, ezúttal a PK Travel üzletágait és az Utazok.hu Kft.-t vásárolta fel a bővülő cégcsoport. A tranzakciónak köszönhetően, a külföldi utazási tevékenység bővítése mellett élménycsomagok értékesítésével is kiegészül a foglalási oldal kínálata.

Az 1,8 milliárd forintos árbevételű, a kedvezményes utazásokat kínáló Maiutazás.hu Csoporttal így további 26 fővel nő a Szallas.hu csapata. Az Utazok.hu Kft. pedig a külföldi utazásokban erős.

Miután a Gazdasági Versenyhivatal is engedélyezte az akvizíciót, a tranzakció augusztus 1-jén zárult. A teljes integráció 2020 év végére várható, amelynek eredményeként például a Szallas.hu tovább kívánja erősíteni a Maiutazás.hu márkát. A tervek szerint az Utazok.hu Kft., mint külföldi utazásszervező, a jövőben is megmarad önálló cégként.

A fotón balról jobbra Szigetvári József, a Szallas.hu Zrt. vezérigazgatója, Tóth Gergely, a Maiutazás Csoport tulajdonos-ügyvezetője, Szennay Zoltán, a Maiutazás Csoport tulajdonosa és Szennay András, a Maiutazás Csoport tulajdonos-ügyvezetője

Fotó: Szallas.hu

A közlemény idézte Szigetvári Józsefet, a Szallas.hu vezérigazgatóját, aki kifejtette, a megvásárolt cégcsoport megbízható utazási irodai háttere komoly lehetőség a cég számára, hiszen így még jobb minőségű szolgáltatást, kedvezőbb árakat és garanciákat is tudnak biztosítani a külföldi úti cél iránt érdeklődő vendégeik számára.

A Szallas.hu arra törekszik, hogy 2020-tól az utazási irodai tevékenység is erős pillére legyen a cégcsoportnak. A cégcsoport nyitott további terjeszkedésre, monitorozzák, elemzik a magyarországi és a közép-európai piacot is – tette hozzá a társaság vezérigazgatója.

Az integrációval tovább színesedik a cégcsoport kínálata, hiszen a PihiPakk.hu oldalnak köszönhetően az élménycsomagok értékesítésével is bővül a Szallas.hu szolgáltatásköre.

Szennay András, a Maiutazás.hu Csoport ügyvezetője azt is hozzátette, hogy az integráció eredményeként az általuk szervezett utazások és a PihiPakk.hu termékei sokkal szélesebb vásárlói réteget érhetnek el.

A közlemény szerint az egyesülés a partnereknek is előnyös lehet, hiszen mostantól az alacsony kapacitású időszakokat szélesebb vevőkörnek értékesíthetik. Az eddig végrehajtott akvizíciók egyébként kimagaslóan teljesítenek, Lengyelországban 130 százalékos növekedést ért el a leányvállalat 2018-ban.

A befektetési alapokon keresztül az OTP Bank és az Eximbank többségi tulajdonában álló Szallas.hu 140 munkavállalót foglalkoztat, csak az elmúlt 2 évben több mint 100 munkahelyet hoztak létre. Az állomány az akvizíció következtében 26 emberrel bővült, csoportszinten pedig 275 munkatárssal dolgoznak 5 régiós országban.

A felvásárlás jelentőségét mutatja, hogy a Maiutazás.hu csoport árbevétele (a csoport magába foglalja a Maiutazás.hu, Hotelkupon.hu, Foglaljvelunk.hu és PihiPakk.hu oldalakat) a Szallas.hu 4,2 milliárd forintos árbevételének csaknem fele.

Kapcsolódó cikkek