Bravúrosan szerepelt a Szakács és Cukrász Nemzeti Válogatott

Forrás: turizmus.com

 2018. december 03. 10:35

A magyar Szakács és Cukrász Nemzeti Válogatott a 10. helyet szerezte meg melegkonyhai programjával a Villeroy & Boch Culinary World Cupon Luxemburgban.

A Culinary World Cup egy különleges verseny, amelyen csak azon nemzetek indulhatnak, amelyeket előzetesen kiválasztanak. Az eseményt minden negyedik évben hívják életre, idén 13. alkalommal. A védnök  a Worldchefs (gasztronómiai világszövetség) volt.

Az egyéni versenyzők, valamint regionális csapatok mellett a legnagyobb attrakció a nemzeti válogatottak élő melegkonyhás versenye. Öt napon keresztül folyamatosan mutatkoztak be a nemzeti és nemzeti junior válogatottak, akik speciális, erre az alkalomra létrehozott üvegfalú versenykonyhákban készítik el 6 óra alatt a nemzetüket is megjelenítő háromfogásos fine dining menüsorukat 110 főre. Nemcsak a zsűri kóstolhatja meg a fogásokat, hanem azon szerencsés gasztronómia iránt érdeklődők is, akik hónapokkal előre lefoglalják a számukra izgalmas válogatott menüsorát. Ez alkalommal kevesebb, mint 24 óra alatt elfogyott az összes nemzeti és junior válogatott összesen 4.950 menüje,

A magyar nemzeti válogatott az előkelő 10. helyet szerezte meg

Fotó: turizmus.com

A nemzeti válogatottak közül az első  helyet a svédek szerezték meg, a második Szingapúr, a harmadik pedig Norvégia válogatottja lett. A magyar válogatott 10. helye azért is különleges, mert az első 12 hely azonnali kvalifikációt nyer a szentpétervári Global Chefs Challenge világdöntőjébe. A 72 nemzet közel 2.500 versenyzőjét felvonultató Culinary World Cup történelmében először nem kell európai selejtezőt vívnia magyar versenyzőnek, hanem automatikusan ott van a 20 fős döntőben.

A nemzeti válogatott mellett szintén hazánkat képviselte a Magyar Nemzeti Katonaszakács Válogatott is, akik a közétkeztetési kategóriában mutatták be ötfogásos menüsorukat. Ők szintén a tizedik helyet szerezték meg kategóriájukban.