Bringával a hajósi borpincékhez

Forrás: turizmus.com

 2015. december 10. 16:10

Érsekhalma és Hajós között, a forgalmas 54-es út mellett új kerékpárutat avatott fel december 7-én a két szomszédos település polgármestere. A közel 4,5 kilométeres szakasz megépítésére Érsekhalma 160, Hajós pedig 200 millió forint támogatást nyert KÖZOP forrásból.

Az 54-es főút melletti, eddig hiányzó kerékpárútszakasz megépítésének köszönhetően Érsekhalma és Hajós között immár biztonságosan lehet bringával közlekedni. A két polgármester hangsúlyozta, hogy a kibővült infrastruktúra a hivatásforgalmi igények kielégítése mellett elősegíti a szabadidős biciklizést is.

A hajósi borpincék egyedülálló hangulata éppúgy vonzó lehet az Alföldet felfedező bringásoknak, mint az EuroVelo 6-os (Duna-menti) kerékpárútról letérőknek. A térségben egyre több olyan kerékpárút segíti a biztonságos kerékpáros közlekedést, melyek lassan összefüggő hálózatot alkotnak, még nagyobb teret kínálva a biciklitúráknak.

Horváth Roland, Érsekhalma polgármestere elmondta: a „sváb sarok" települései – Nemesnádudvar, Érsekhalma, Hajós és Császártöltés – további közös ügyekben (legyen az újabb kerékpárút építése vagy a turisztikai vonzerő fejlesztése) gondolkodnak. Érsekhalma tavasszal a Forró kemence–hideg pince napok elnevezésű rendezvénnyel szeretné az első bringás turistákat a településre csábítani.