Ismét lesz Britannia Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2018. április 25. 06:49

A Radisson Blu Béke Hotelben május közepén adják át a felújított Orfeum termet, amely mostantól az 1913-ban megnyílt szálloda eredeti nevét viseli.

A szálloda Radisson Blu brand Experience Meetings koncepciójával működő hat, földszinti terem újult meg. Egyrészt "okos" vezérlést építettek be, korszerű fény-, hang- és vizuális technikával. Márészt, elsősorban a vizes blokkok átépítésével, áthelyezésével elérték, hogy egybenyitható lesz a 3 Britannia (mostanáig Orfeum) terem és a Szondi utca felőli 3 Forster terem, s így 450 négyzetméteres rendezvényhelyszín alakítható ki.

A Britannia 1-2-3 így néz majd ki összenyitva

Fotó: Radisson Blu Béke Hotel

Ugyancsak a földszint átépítésének lényeges újdonsága, hogy a recepciónál kialakítottak VIP / mozgássérült részt is.

Mozgássérültek és VIP vendégek részére kialakított recepció

Fotó: [forrás]

 

De, nem csak a lobby újult meg, s nem csak a földszinti rendezvénytermeket építették át, hanem, két szinten a vendégszobákat is.

Az egyik új executive lakosztály hálószobája

Fotó: Radisson Blu Béke Hotel

A szállodától kapott információ szerint, a tavaly tavasszal átadott 62 executive szoba, 5 junior lakosztály és 2 executive lakosztály mellett most újabb 33 executive szoba, 5 junior lakosztály és 2 executive lakosztály is elkészült. Így már a szálloda 246 szobájának megközelítőleg fele megújult.

Az egyik megújult junior lakosztály

Fotó: Radisson Blu Béke Hotel

Minden emeleten megtalálhatók mozgáskorlátozottak számára alkalmas és összenyitható szobák is. A megújult, fa padlóburkolatú szobákat BluPrint design ergonomikus bútorokkal rendezték be, a multi-technológiás igényeket a MediaHub, One Touch applikáción keresztül elérhető digitális újságok és magazinok, továbbá fürdőszobai médiahangszórók elégítik ki. Az AirPlay Mirroring LED tévé lehetővé teszi fotók és prezentációk kivetítését a képernyőre. A kényelemről kiváló alvásminőséget garantáló matrac- és ágyneműgarnitúra, valamint exkluzív Nespresso kínálat gondoskodik. A kádas és zuhanyzós fürdőszobákban pedig antiallergén bekészítés várja az érkezőket - írja a szálloda közleménye.
Az első emeleti étterem és rendezvénytermek felújítását, a tervek szerint, az év végén kezdik meg.

Az I. emeleti étterem előterében már csak a felirat emlékeztet arra, hogy korábban itt függött a kupola, amely immár a földszinti kávéházat díszíti.

Fotó: turizmus.com