Brooklyni kedvencek

Forrás: turizmus.com

 2016. január 20. 14:21

New York-ban minden városrészben naponta tucatnyi új hely nyílik és ugyanannyi zár be, ám itt sem a nagy ötcsillagos szállodák luxus éttermei közül kerülnek ki a legkedveltebbek.

hány dining guide, annyiféle lista, de annyiban megegyeznek, hogy érdemes betérni a híres vásárcsarnokba, a Smorgasburgba, amelynek neve emlékeztet a svédasztal Skandináviában elterjedt szóhasználatára. Itt 100 büfé és streetfood stand van nyitva minden hétvégén, és mindig nagy a zsúfoltság, mert a hely megfizethető. Sokan járnak a Five Leavesbe is, amelyet a neves színész, Heath Ledger alapított pár évvel a halála előtt. Nem lehet kihagyni a hírességek kedvencét, a Roberta´s-t sem, ahol állítólag New York talán legjobb pizzáit lehet kapni.

A legfelkapottabb helyek Williamsburg körül és a Prospect Park északi és észak nyugati részén találhatók. Nem érdemes a tipikus turista helyeket választani, amelyeket az útikönyvek ajánlanak, és ahol úgyis sokat kell sorba állni. A Brooklynban élők kedvenceire az a jellemző, hogy helyi termékekből főznek, klasszikus fogásokat, de újra gondolva, és adnak arra is, hogy a vendég jól érezze magát.

Ilyen például a Park Luncheonette Greenpoint közepén, ami klasszikus amerikai étterem, sokféle kávéval és koktéllal, no meg a korántsem hagyományos pizzával, amelyet fügével, ricottával és mézzel bolondítanak meg. Olasz hatást tükröz a fasírt paradicsommártásban, pecorino sajttal, vagy a fetával, sütőtökkel, pisztáciával és bacon-nel megszórt saláta. Mivel az étterem a McCarren park közelében található, ezért a kutyasétáltató vendégek szívesen üldögélnek a teraszon. A kutya mindig kap vizet egy külön tálban.

 

A Gowanus negyedben található Pines-t New York egyik legjobb éttermének tartják. John Poiarkoff, a séf, aki eredeti fogásairól híres, többnyire szezonális anyagokból dolgozik. A füstölt ricottával, körtével, gesztenyével és csipkebogyóval tálalt tésztaétele egészen egyedi. A berendezés vidéki stílusú, a hangszóróból pedig a brooklyni hip-hop szól, érdekes kontrasztként. Nyaranta érdemes az étterem kertjében található szőlőlugasban grillételeket rendelni, és esténként tábortűz mellett jó muzsikát hallgatni.