Budai pincében hűsöltek az Aranykulcsosok

Forrás: turizmus.com

 2022. július 05. 11:36

A múlt héten került sok az Aranykulcsosok nyári rendezvényére. A tikkasztó nyári estét a Maison Hotel and Bistro budai pincéjében - kiváló borok társaságában - tölthették az Aranykulcs Egyesület tagjai.

Ungár Tamás egykori Aranykulcs elnök jó voltából a Maison Hotel and Bistro-ba látogattak az egyesület tagjai. Az est során először egy háznézés keretében ismerhették meg a résztvevők a butik szálloda szobáit, mely idén a legjobb 25 európai romantikus szálloda közé (21. a listán) került. Magával ragadó, egyedi stílusával, amely ötvözi a kifinomult vintage darabokat a modern trendekkel, valamint vendégközpontú, igazi host élményű vendéglátásával az egyesület tagjait is elkápráztatta a hotel.

aranykulcs

Az Aranykulcsosok nyári rendezvényén a Maison Hotel and Bistro-ba látogattak az egyesület tagjai

Fotó: Aranykulcs Egyesület

Az est folyamán bemutatkoztak a Maison csoportvezetői, majd Bártfai Endre jóvoltából egy igazi ritkaságnak számító borászatot ismerhetett meg a közönség. Az öt méter mélyen található budai pincében a HR Winery kínálatát Halász Róbert tulajdonos és Sáska Éva vezető borász mutatta be. A Szlovákia délnyugati részén fekvő borbirtok 280 hektáron, Köbölkút község körül helyezkedik el. Elsősorban fehérborokkal foglalkozik, ám széles fajtakínálat miatt készítenek vörös, illetve édes desszertborokat is.

aranykulcs

Az est folyamán a HR Winery kínálatát is megismerhették az egyesület tagjai

Fotó: Aranykulcs Egyesület

A borkóstolás után az este záróvacsoráján felszolgált marhapofa mellé a HR Winery Pinot Noir vörösborát, a desszerthez pedig a többszörösen díjnyertes édes desszertborát kínálták a résztvevőknek.