Budapest, a hipszter város

Forrás: turizmus.com

 2015. november 02. 18:36

Budapest VII. kerülete London Dalston-, illetve Berlin Kreuzerg negyede után a harmadik helyen áll az európai hipszter desztinációk sorában, megelőzve Barcelona, Madrid, vagy Amszterdam ilyen városrészeit.

A november 2-án kezdődött World Travel Market alkalmából, immáron tizedik alkalommal mutatták be a Global Trend Report elnevezésű tanulmányt, amelyben, idén, Európában az újdonságok iránt érdeklődő hipszterek kedvelt helyeit vették górcső alá.

Lehet vitatkozni azon, hogy mit jelent igazából a hipszter, mint gyűjtőnév, s lehet kételkedni abban, hogy van-e még megújulásra erő a hipszter szubkultúrában, egy biztos: a turizmusban, az utóbbi években nemigen volt nagyobb növekedést felmutató terület, mint a hagyományostól eltérő kalandokat ígérő hipszter-attrakciók, illetve városrészek sora.

A Szimpla kert, a hipszter VII.kerület emblematikus helye

A tanulmány szerint a tradicionális európai nagyvárosok közül azok tudtak látványos forgalomemelkedést felmutatni, amelyekben sikerült valami olyat kínálni, ami felkelti az érdeklődését az újdonságok iránt fogékony, mobilis, s sokat utazó, főleg európai polgárok érdeklődését.

 

Key Hipster Destinations in Europe 2015

District              City

Dalston             London

Kreuzberg          Berlin

District VII         Budapest

Sodermalm        Stockholm

Norrebro           Copenhagen

Gracia              Barcelona

Malasana          Madrid

Noord               Amsterdam

Miera iela          Riga

Kalamaja           Tallinn

forrás: Euromonitor

A Global Trand Report további megállapításaira visszatérünk.