Budapest a legolcsóbb európai desztináció

 2013. szeptember 26. 21:05

A magyar főváros a kontinens legolcsóbb néhány napos célpontja, ahol egy kétéjszakás tartózkodás már 139 fontért elérhető, repülőjeggyel, alapvető szolgáltatásokkal, olcsó étkezéssel és helyi tömegközlekedéssel – írja a nyaralóházakat és lakásokat kínáló Housetrip adataira hivatkozva a The Guardian.

Budapestre csak szilveszterkor nem érdemes menni, akkor ugyanis drágák a repülőjegyek, míg Horvátország – az egykori olcsó nyaralódesztináció – a kontinens legdrágább városlátogatásait kínálja, Dubrovnikban 327, Splitben 286 fontnál kezdődik a kétéjszakás csomagtúra.

A Housetrip listájának második helyén Madrid szerepel, 148 fontos árral, őt követi Barcelona (150 font), Nizza és Brüsszel (162 font), de meglepetésre Párizsban is 165 fontból megúszható az utazás. Szilveszteri túrára Barcelona és Berlin a legolcsóbb, de Valentin-napkor Budapest ismét visszaveszi a vezetést, Lisszabon és Barcelona előtt.

 

Az összeállításban Budapest vezeti a Housetrip legolcsóbb kiadó lakásainak listáját, éjszakánként és személyenként 29 fonttal, a piaci bevásárlást (5,63 fonttal), második helyen szerepel a tömegközlekedési jegyek tekintetében (0.95 font), harmadik az éttermi étkezés költségei tekintetében (3,93 font egy egyszerű menüért), a Magyar Nemzeti Múzeum 4,54 fontos belépője viszont a múzeumok versenyében csak ötödik. Ugyanakkor a repülőjegyek vonatkozásában Budapest nem került be a legolcsóbb 5 célállomás közé.

Az írás elolvasható a

http://www.theguardian.com/travel/2013/sep/26/cheapest-holiday-cities-in-europe oldalon.