Budapest a TOP 5 legnépszerűbb város között van Amszterdamban

Forrás: turizmus.com

 2015. április 03. 11:48

Budapest a legkeresettebb és legnépszerűbb városok egyikének számít az amszterdami közönség körében is. Ez derült ki a Baltus Communication szervezésében március 26-án megrendezett European City Break Press and Travel Event szakmai workshopon.

A holland turisztikai szakmának és sajtónak szóló rendezvényen több mint 30 európai város mutatta be kínálatát és látnivalóit. Budapestet a helyszínen önálló standdal képviselte a Magyar Turizmus Zrt. beneluxi irodája. A rendezvényre mintegy 120 turisztikai- és média szakember, 150 újságíró, közel 80 blogger látogatott el: Budapest a rendezvény végén bekerült a legnépszerűbb és legkeresettebb TOP 5 város közé.

A workshopon közel 30 konkrét tárgyalást folytatott le a magyar képviselet, amely során olyan médiumokkal kötöttek együttműködési megállapodást, mint az ELLE Netherlands, Cosmopolitan, Den Haag Direct, Reisgraag, Wellness Magazine, Food and Travel, valamint a National Geographic Traveler, akik az idei évben az MT Zrt. szervezésében Budapestre látogatnak. Ez alkalomból számos cikket, riportot és blogbeszámolót készítenek majd a fővárosról. A hollandiai tour operátorok a tavalyi évben 3,1 millió holland citytrip utazást regisztráltak kül- és belföldön egyaránt, amelyek során a holland utazók 1,5 milliárd euró értékben költöttek városlátogató utazásaikra. Kiváló lehetőség volt ez arra, hogy a holland szakma előtt jobban bemutatkozhasson Magyarország és a főváros, ezzel elnyerjük az utazni vágyó holland közönség szimpátiáját is, mint lehetséges úti cél.

További információ és fotók a rendezvényről:

http://www.baltuscom.nl/nl/evenementen/europese-stedentrips-persdag#.VRK7abktHGg