Budapest ad helyszínt az IOSCO Éves Konferenciájának 2018-ban

Forrás: turizmus.com

 2016. február 22. 14:29

A Magyar Nemzeti Bank nyertes pályázatának köszönhetően – a Közép- és Kelet-európai régióban elsőként – Budapest ad helyszínt 2018-ban az IOSCO Éves Konferenciájának.

Az IOSCO a világ értékpapír-felügyeleteit tömörítő nemzetközi szakmai szervezet, mely a globális tőkepiaci standardalkotás kulcsszereplője.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a napokban mutatta be az IOSCO (Értékpapír Felügyeletek Nemzetközi Szervezete) döntéshozó testülete előtt a 2018-as Éves Konferencia megszervezésére irányuló pályázati prezentációját. A testület által sikeresnek ítélt pályázatnak köszönhetően 2018-ban Budapest adhat helyszínt a globális tőkepiac egyik legjelentősebb eseményének.

Az IOSCO a világ értékpapír-felügyeleteit tömörítő nemzetközi szakmai szervezet, melynek jelenleg a világ 110 országából több mint 200 tagja van, és így a globális tőkepiaci standardalkotás kiemelkedő szereplője. Az Éves Konferencia az IOSCO legfontosabb éves szintű eseménye, amelyen a világ számos meghatározó tőkepiaci szakértője és felügyeleti vezetője vesz részt.

Az Éves Konferenciát tavaly Londonban, idén Dél-Amerikában (Peru), jövőre pedig a Karibi-térségben (Jamaika) rendezik. Korábban Európában Párizs, London, Velence, Stockholm és Luxemburg adhatott otthont az eseménynek. A Közép-és Kelet-európai térségben viszont az IOSCO megalapítása óta most először, Budapesten rendezik majd meg a konferenciát.