Öt kategóriában választották ki a Budapest Airport idei borait

Forrás: turizmus.com

 2024. május 11. 12:51

Május 9-én tartották a Budapest Airport második borversenyét a vállalat legfontosabb partnereinek részvételével. Az 1. Terminálon 87 pincészet 288 bora indult versenybe a BUD Wine címért, és egy új kategória is született.

Az exkluzív, közel 300 magyar bor felvonultatásával megrendezett kóstolón elismert borszakértők segítségével választották ki azokat a minőségi italokat, amelyek egy éven át képviselik Magyarország kapuját.

A repülőtér-üzemeltető tavaly tavasszal, hagyományteremtő jelleggel rendezte meg első borversenyét, amelynek keretében több mint háromszáz induló közül választották ki a Budapest Airport borait. Az akkor nyertes italok egy éven át képviselték a repülőteret, különböző rangos eseményeken és üzleti ajándék formájában. A vállalat idén ismét lehetőséget biztosított a magyar pincészeteknek, hogy legkiválóbb boraikkal versenybe szálljanak a címért.

Az exkluzív eseményt a repülőtér 1. Terminálján tartották

Fotó: Budapest Airport

Az 1. Terminálon megrendezett exkluzív eseményen a Budapest Airport vezetősége, munkatársai és partnerei vakkóstolással, meghatározott szempontok szerint, borszakértői iránymutatás mellett választották ki a BUD Wine címet viselő prémium, gasztro, valamint – új kategóriaként – természethű borokat, amelyek a következő egy évben képviselik a régió legjobb repülőteréhez illő magas minőséget.

A Budapest Airport célja a programmal, hogy megtalálja a Magyarország kapuját méltó módon képviselő italokat, és ezzel is támogassa a híres magyar borkultúrát, illetve a hazai kulturális értékeket képviselő pincészeteket.

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok: prémium vörösbor, prémium fehérbor, gasztro vörösbor, gasztro fehérbor és természethű bor.

A jelentkezők száma még a tavalyit is túlszárnyalta, összesen 87 pincészet 288 bora indult a versenyen, ezzel 19 borvidék képviseltette magát az este folyamán. Az est fővédnöke Horkay András, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke, Magyarország egyik legismertebb borszakértője volt.

A BUD Wine cím idei nyertes borai

Fotó: Budapest Airport

A vezetőség és a partnerek döntése alapján a BUD Wine cím győztesei:

  • Prémium fehérbor kategóriában: Veszprémi Érseki PincészetMandorla Rajnai rizling 2022
  • Prémium vörösbor kategóriában: SauskaCuvée 7
  • Gasztro fehérbor kategóriában: Tűzkő Birtok Gewürztraminer 2023
  • Gasztro vörösbor kategóriában: Koch BorászatKadarka 2022
  • Természethű bor, azaz organikus módon, biológiai beavatkozás nélkül készített bor kategóriában: Gróf Degenfeld SzőlőbirtokHárslevelű 2023

 

A Budapest Airport első, tavaly megrendezett borversenyén kiválasztott italokból az elmúlt egy évben több száz palack képviselte a céget üzleti ajándékként, rangos partneri rendezvényeken és munkavállalói eseményeken.