Budapest első Four Points by Sheraton szállodája nyílik a pesti Duna-parton

Forrás: turizmus.com

 2023. március 28. 13:42

Június elején az Accent Hotel Management nyitja meg Budapest első Four Points by Sheraton szállodáját a XIII. kerületi Újlipótvárosban. A 105 szobás szálloda panorámás kilátást kínál a Margit-szigetre, a 9. emeleten pedig elegáns tetőtéri bárral várja a vendégeit.

A Marriott International 30 márkájának egyikét képviselő szállodát az Accent Hotel Management üzemelteti egy lakó- és kereskedelmi területeket is magában foglaló multifunkcionális ingatlanfejlesztés részeként. Az új komplexum építése a tervek szerint halad, és a szálloda várhatóan a nyári szezon elején fogadhatja első vendégeit – tájékoztatta lapunkat az üzemeltető cég.

(Az ingatlan Újlipótváros "főutcáján", a Pozsonyi út végén található, korábban a K&H Bank irodaháza állt a telken, amelyet lebontottak, még korábban pedig itt volt a KISZ székháza – a szerk.)

Budapest első Four Points by Sheraton szállodája a XIII. kerületi Pozsonyi út végén

Fotó: Accent Hotels

„A Marriott International által biztosított franchise, valamint a mi szakmai üzemeltetési hátterünk és széleskörű helyismeretünk garancia a szálloda hosszú távú sikerére. Büszkén jelentjük be, hogy a Four Points by Sheraton Budapest Danube szállodával 27-re nőtt az Accent Hotel Management által Magyarországon és Ausztriában üzemeltetett szállodák száma. A szálloda vezetésével Hegedűs Dávidot bíztuk meg, aki a magyar főváros piacát kiválóan ismerő, nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakember, és hosszú ideje szállodaláncunk meghatározó tagja" – mondta el Kerek Péter, az Accent Hotel Management stratégiáért felelős ügyvezető helyettese.

A hotel felszereltsége a szabadidős és az üzleti vendégek igényeit is kielégíti

Fotó: Accent Hotels

A vegyes koncepciójú Duna Pearl komplexum a Duna-parton, közvetlenül a Margit-szigettel szemben helyezkedik el, pár lépésre található a kerület legnagyobb parkjától, a Szent István parktól. Az ingatlan tulajdonosa, a Polat Holding vezérigazgatója, Kaan Yücel elmondta: "Kedvező elhelyezkedésével, szállodai és kereskedelmi területeivel a Duna Pearl a városrész új központjává emelkedik. A tágas, nagy belső terekkel rendelkező lakásoknak, a Dunára nyíló kilátást maximálisan kihasználó, speciálisan kialakított teraszoknak és erkélyeknek, a projekt középpontjában álló zöld udvarnak és közösségi tereknek köszönhetően a Duna Pearl átlagon felüli színvonalat ígér befektetőinek''.

Tájolásnak köszönhetően a 105 szállodai szoba közel háromnegyedéből gyönyörű kilátás nyílik a Dunára, a Margit-szigetre és a budai hegyekre, míg a felsőbb emeleteken két junior lakosztályt alakítottak ki.

A szálloda egyik szobája

Fotó: Accent Hotels

Elhelyezkedéséből adódóan a hotel vendégei nyugodt és csendes környezetet élvezhetnek, de gyalog vagy tömegközlekedéssel gyorsan a nyüzsgő városközpontban találhatják magukat. A szálloda digitalizált megoldásai tovább emelik a vendégek kényelmét, a modern technológia pedig különleges dizájnnal párosul, melyben eredeti korabeli poszterek és korhű berendezési tárgyak idézik meg a 60-as és 70-es évek hangulatát a szobákban és a közösségi terekben egyaránt. A ház szolgáltatásai és szobáinak felszereltsége kielégítik az üzleti utazók igényeit is, az 50 fős meeting teremben közepes méretű rendezvények tarthatók. Testmozgásra vágyó vendégek számára felszerelt edzőterem áll rendelkezésre. A 9. emeleten található, 40 fő befogadására alkalmas tetőtéri bár a szálloda vendégeit és a budapesti közönséget egyaránt várja – derül ki a szálloda bemutatásából.

„A Marriott International jelentős piaci pozícióval rendelkezik Magyarországon a 30 márkából álló portfóliónk hat szállodájával. A következő két évben további bővülés várható, példaként említve a Dorothea Hotelt, az Autograph Collectiont és a W Budapestet. A Four Points by Sheraton Budapest Danube jellegzetes, időtlen, praktikus és laza hangulatot kínál minden utazó számára" – idézi a közlemény Silvija Lovretát, a Marriott International délkelet-európai nemzetközi szállodafejlesztési vezetőjét.