Budapest legmenőbb teraszát keresi a Főváros

Forrás: turizmus.com

 2016. július 22. 14:00

Laza, puccos, kutyabarát, gyerekbarát? Háztetőn, Duna parton vagy parkban? Mindenütt terasz! Idén harmadik alkalommal hirdeti meg a budapesti kerthelyiségek és vendéglátós teraszok versenyét a Főváros.

A Terasz Budapest 2016 pályázatra idén is három kategóriában jelentkezhetnek a vendéglátósok: terasz, kerthelyiség és pop-up. A döntés pedig a négytagú szakmai zsűri és a közönség kezében lesz, akik idén kiemelten értékelik a gyerek- és kutyabarát helyeket, emellett az akadálymentesség is fontos szerephez jut.

Évről évre új és izgalmas helyszíneken tűnnek fel a különböző stílusú, régi és új teraszok a Fővárosban, melyek tavasztól őszig a szabad ég alatt adnak teret a pezsgő budapesti közösségi életnek. Ezek bemutatására és közösségteremtő szerepük kihangsúlyozására indította el 2014-ben a Terasz Budapest pályázatot Budapest Főváros Önkormányzata.

A pályázat kiírója és lebonyolítója a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. A bíráló bizottság tagjai: Szalay-Bobrovniczky Alexandra - humán főpolgármester-helyettes, Mártonffy Miklós - Budapest főépítésze, Gianni Annoni - gasztronómiai szakértő és Miklós Csaba - borász. Az általuk kiválasztott három győztes egy évig viselheti a Terasz Budapest 2016 címet.

A pályázatra 2016. augusztus 7-én éjfélig jelentkezhetnek a vendéglátóhelyek a facebook.com/teraszbudapest oldalon, augusztus 10-31-ig pedig ugyanitt szavazhat kedvenceire a nagyérdemű. Az internetes közönségszavazáson legnépszerűbbnek és legmenőbbnek ítélt terasz közönségdíjban részesül.