Budapest pályázik a Classical:Next 2017 megrendezésére

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. április 28. 14:58

A klasszikus zene népszerűsítését célzó, mintegy 800 fős rendezvénynek adhat otthont Budapest, amennyiben az elmúlt napokban zajlott helyszínbejárások alapján fővárosunkat választják a szervezők. A Classical:Next 2500-3000 vendégéjszakát hozhat Budapestnek.

A Magyar Turizmus Zrt. szervezetén belül működő Kongresszusi Iroda aktívan dolgozik azon, hogy egyre több konferencia helyszínéül válasszák Magyarországot. Ennek a tevékenységnek része a megfelelő helyszínek ajánlása is. A Classical:Next 2017 rendezvény kapcsán Jennifer Dauterman, a Classical:Next igazgatója és Fabienne Krause ügyvezető igazgató érkezett Budapestre. A bejáráshoz szakmai partnerként csatlakozott továbbá Lelkes András a Hangvető kiadótól. A szakemberek az MT Zrt. Kongresszusi Irodájának szakmai segítségével járták be a rendezvény szempontjából alkalmas helyszíneket.

A Classical:Next rendezvény a klasszikus zene új megközelítésére, új közönség megcélzására koncentrál. A kortárs zeneműveket úgy szeretnék előadni, hogy az érthető és befogadható legyen széles rétegek számára. A klasszikus zene hagyományos irányvonalától némileg eltérően, nem a meglévő rajongókra, hanem a fiatalságra összpontosít. Elsősorban lemezkiadók és kulturális szervezetek találkozóhelye, ami kultúrdiplomáciai szempontból egyre fontosabbá teszi ezt a rendezvényt európai szinten. Méretében már most a szakmai rendezvények középmezőnyébe tartozik, és a világ élvonalába kerülés a céljuk.

Budapesten a koncertek és bemutatók helyszíneként a Liszt Ferenc Zeneakadémiát szeretnék bevonni. Ezt egészíti ki a mintegy 2000 négyzetméteres szakmai kiállítás, ami egyéni tárgyalások, találkozók formájában biztosítja az azon résztvevők üzleti érdekeinek megvalósulását.

A konferencia helyszínéről várhatóan jövőre születik meg a végleges döntés.

A Magyar Turizmus Zrt. célja a hivatásturizmusban, hogy Budapest 2020-ra Európa egyik legnépszerűbb konferenciavárosa legyen. A nagy befogadóképességű, új budapesti kongresszusi központ 2018-ra tervezett megnyitása pozitív változást hozhat a nemzetközi helyezésekben. 2019-től válhat Budapest népszerűbbé és a központ 2-3 éves üzemeltetése után kerülhet fővárosunk Európa első 10 legnépszerűbb konferenciavárosa közé. A Magyar Turizmus Zrt.-n belül működő Kongresszusi Iroda kiemelt feladata a 2015–2017. közötti időszakban az új kongresszusi központ piaci bevezetésének támogatása, továbbá a hazánkban megrendezett nemzetközi konferenciák, sportesemények számának növelése, a vidéki konferenciahelyszínek hatékonyabb piacra segítése.