Budapest-Párizs: immár naponta négyszer

Forrás: turizmus.com

 2015. március 29. 21:49

2015. március 29-től újabb, negyedik járatot indított az Air France a francia fővárosba Budapestre. A 131 férőhelyes A318 géptípussal üzemelő járat a Charles de Gaulle repülőtérről 15.25-kor indul Budapestre, és 18.20-kor fordul vissza a francia fővárosba.

A negyedik Budapest-Párizs járat elsősorban ázsiai, dél-amerikai, afrikai járatokhoz biztosít kényelmes csatlakozást, de számos franciaországi célállomás is könnyebben megközelíthető lesz.

„A járatok számának négyre bővítése az Air France sikerességét bizonyítja a magyar piacon. Az ismételten bővített menetrenddel utazóközönségünk könnyebben tud csatlakozni a világszintű hálózatunk járataihoz, és Budapest is könnyebben elérhető lesz." - fogalmazott Dror Harel, az Air France magyarországi igazgatója.

 

„Nagy örömmel fogadjuk az újabb napi járatot Párizs felé. Amellett, hogy egy újabb átszállási lehetőséget kínál a magyar utasok számára, akik Franciaországba vagy más célállomásokra utaznak, az Észak- és Dél Amerikából, valamint Afrikából érkező látogatók számára is lehetővé teszi, hogy megtekinthessék az egyre népszerűbb Budapestet." – mondta el Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.

2015. március 29-től Budapestről a felújított párizsi Charles de Gaulle repülőtérre a járatok 6:35; 10:10; 15:50 és 18.20 órakor indulnak. Párizsból Budapestre pedig 7:15 ; 12:55, 15:25 és 20:45-órakor. A kora reggeli és délelőtti órákban utazókat egy 138 férőhelyes A319-es repülőgép szállítja, míg a délután indulók 131 férőhelyes A318 és a 165 férőhelyes A320-as  repülőgépen utaznak majd.

 

Középtáv a fókuszban

A francia légitársaság 50 millió eurós befektetéssel fejleszti tovább a középtávú hálózatát. Bevezetik az üzleti utazókra szabott viteldíjat Economy Flex néven, kényelmes bőrüléseket helyeznek a repülőgépekbe, valamint a gasztronómiai kínálat is bővül.

Az Economy Flex szolgáltatás jegyei már év eleje óta megvásárolhatóak az áprilisban induló járatokra. Ezek a jegyek módosíthatók és visszaválthatók ugyanazon az osztályon belül, valamint az utasok korábbi időpontban induló járatot is választhatnak az eredetileg lefoglaltnál, ugyanazon a napon, extra költség nélkül, a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében. Emellett az Economy Flex jegy hozzáférést biztosít a Skypriority szolgáltatásokhoz a gyors és kényelmes reptéri élményért.