Budapesten nyílik meg Közép-Európa első Tribe hotelje

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 03. 13:54

A 250 szobás hotel várhatóan 2023 végén nyitja meg kapuit az Accor szállodavállalat és a Futureal ingatlanfejlesztő cég közös projektjeként. A Futureal ezzel az együttműködéssel lép be a szállodafejlesztési szektorba.

Tovább bővül az Accor a lifestyle szegmensben a Tribe hotelmárkájának európai és nemzetközi terjeszkedésével: a cégcsoport a Futureallal közösen hozza létre nem csupán Magyarország, de Közép-Európa első Tribe szállodáját.

Az épületet Budapest egyik legfrekventáltabb, egyben a turisták körében az egyik legkedveltebbnek számító helyszínen, a Kertész utcában fejlesztik. A kivitelezés a várakozások szerint még ez év végén megkezdődik, s a hotel várhatóan 2023-ban fogadja az első vendégeit.

„A Tribe egy alternatív lifestyle szállodamárka, amely nemzetközi dizájnerek által megálmodott modern, egyedülálló és urbánus környezetet kínál. A márka célja, hogy egy olyan eredeti, izgalmas és gondosan felépített élménnyel lepje meg az utazókat, ami a stílust az ár elé helyezi, így a Tribe élen járhat a dizájnközpontú, megfizethető luxus lifestyle szegmensben. A vibráló magyar főváros és a 7. kerület tökéletes helyszínt nyújt ennek a kifinomult és kortárs brandnek" – hangsúlyozta Frank Reul, az Accor Észak-Európáért felelős fejlesztési alelnöke.

Látványterv az új Tribe szállodáról

Fotó: Futureal

A Puhl és Dajka Építész Iroda által tervezett magyarországi Tribe 250 szobája a legmodernebb technológiát és magas szintű kényelmet kínál majd. A vendégek és a helyi lakosok olyan izgalmas közösségi szolgáltatásokat élvezhetnek, mint a lenyűgöző kilátást és meghitt környezetet nyújtó sky bar, a fitneszterem, a kerékpárkölcsönzés vagy a co-working irodabérlés.Számos elismert nemzetközi dizájnstúdió vett részt a hotel különleges koncepciójának megvalósításában, köztük a DeSallesFlint Interior Design, a Nina Weinstein Lighting Design és a Hilla Mayer Lighting Design. A szálloda befektetője a Futureal-csoport, Kelet-Közép-Európa vezető ingatlanbefektetője és -fejlesztője. A Tribe a Futureal első szállodafejlesztése, ami tovább szélesíti a vállalat már jelenleg is szerteágazó tevékenységét.

„Az aprólékos előkészületeknek, valamint a részletekbe menő piacelemzésnek és tervezésnek köszönhetően egy kiemelkedő projekttel indíthatjuk el új üzletágunkat. Úgy véljük, hogy az Accorban megtaláltuk azt a megfelelő partnert, amellyel közösen egy izgalmas márkát vezethetünk be a hazai piacra, és egy erős, hosszú távú együttműködést is kialakíthatunk jövőbeni projektjeinkhez" – mondta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

 

A Tribe-ról

A piacra lépés kapcsán kiadott közlemény szerint a Tribe egy olyan kortárs márka, amelyet azért alkottak meg, hogy különleges városi közeget teremtsen. A brand a közös terekre és a szobákra helyezi a hangsúlyt, multifunkcionális terek létrehozásával ösztönzi a vendégek közötti interakciót úgy, hogy mindeközben az otthonosság érzetét is maradéktalanul biztosítja. A Tribe számos elismert helyi tervezővel működik együtt. A modern stílust feltörekvő művészek és dizájnerek által jegyzett, művészi módon megtervezett darabok egészítik ki – nemcsak a falakon, hanem az ülőalkalmatosságok, a kárpitos bútorok és a világítás kiválasztásánál is. A gondosan válogatott elemek a kényelmet és a stílusos megjelenést szolgálják, egyúttal azonban praktikusak is. Ugyanez a filozófia jelenik meg a vendégszobákban is.