Budapesten találkoznak a borturizmus szakemberei

Forrás: turizmus.com

 2017. április 03. 14:06

A magyar főváros nyerte el az IWINETC (International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop) konferenciasorozat tizedik, jubileumi rendezvényének szervezési jogát, az eseményre 2018 tavaszán kerül sor– jelentették be az idei konferencia zárónapján, március 29-én, Cataniában.

A jövő évi, nagyszabású borturisztikai esemény rendezésére a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázott sikerrel. A 2018-as turisztikai konferencia célja az lesz, hogy bemutassa Magyarország borvidékeit a nemzetközi szakmai közönségnek és hazánkat, mint borturisztikai desztinációt népszerűsítse a kül- és belföldi piacon. A hazai szolgáltatók és termelők számára egyúttal a felkészülés éve következik a Magyar Turisztikai Ügynökség támogató közreműködésével.

Az IWINETC két napos konferenciasorozat, amelyet rendszerint egy egynapos, szakmai tárgyalásokra beosztott workshop követ, ahol a szolgáltatók és az ügynökségek képviselői találkoznak egymással. Mindezek után a konferencia résztvevőinek alkalma nyílik arra, hogy egy több napos tanulmányút során megismerjék az ország borturisztikai kínálatát, bejárva a rendezvénynek otthont adó ország egyes szőlőültetvényeit, kisebb és nagyobb borászatait.

 

 

A mintegy 300 szakembert vonzó konferencián évek óta részt vesznek hazai szolgáltatók, az idei eseményen a Premium Incoming és a Wine a’More utazási irodák képviselték hazánkat.