Budapesti helyszín a Tripadvisor legjobb borkóstolós programjainak toplistáján

Forrás: turizmus.com

 2023. június 26. 15:41

A Tripadvisor kihirdette a ‘Travelers' Choice Best of the Best things to do’ kategóriájának 2023-as nyerteseit. A vendégértékelések alapján a borkóstolók között egy budapesti program, a Budapest Culinary & Wine Walk a 17. helyen végzett.

A Travelers' Choice Best of the Best díjat olyan élményeknek és látnivalóknak ítélik oda, amelyek az utolsó 12 hónapban nagyszámú véleményt kaptak és vendégértékelésük meghaladta az átlagot. A Tripadvisor 8 milliós listájának kevesebb mint 1 százaléka kapja meg a Best of the Best díjat, ami az utazás legmagasabb szintű kiválóságát jelzi.

A borral, borozással kapcsolatos programok top 20-as listájára egy magyar helyszínt is befért, a 17. helyen. De lássuk előbb a top10-et!

1. Az értékelések szerint a legjobb boros program a Firenzéból induló Chianti szafari. Az egész napos bor- és gasztronómiai túra résztvevői igazi ízelítőt kaphatnak Olaszország híres Chianti régiójából. Terepjárókkal járhatják be a toszkán dombokat, útközben megcsodálva a villákat, szőlőskerteket, majd sajttal, borkóstolóval, pincelátogatással és vacsorával várják őket.

2. A második legnépszerűbb túra egy 5 órás program Traverse Cityben, Michigan államban (USA). A programon négy borászatot látogatnak meg a borászatairól és tóra nyíló kilátásáról ismert félszigeten, az Old Mission Peninsulán.

3. A harmadik helyen egy georgiai túra végzett, melynek során az utazók a Kakheti borvidéket ismerhetik meg, Tbiliszi mellett. Betekintést nyerhetnek a hagyományos borkészítés folyamatába, és felfedezhetik a borvidék látnivalóit, de ellátogathatnak a Bodbe kolostorba és Signagiba, a szerelem városába is.

winetour_hu

A legjobb 20 élmény között egy magyar bortúrát is találhatunk

Fotó: Taste Hungary

A negyedik helyen a portugáliaia Porto szerepel, ahol a Douro-völgyben vehetünk részt egy 3 bort és portóit bemutató élményen, hagyományos ebéddel, fakultatív hajókirándulással és egy olívaolaj-múzeumot is meglátogathatunk, ahol helyben termelt olívát, mandulát és mézet kóstolhatunk.

Az ötödik helyen Santorini, Görögország végzett, egy 3 borászatot lefedő túrával, ahol 12 tételt kóstolhatnak meg a résztvevők isteni görög tapaszok mellett.

A top 10 borkóstolós program közé meg egy chilei, mexikói, madridi, valenciai, illetve egy toszkánai túra került be

Ugyanakkor a legjobb 20 élmény között egy magyar bortúrát is találhatunk. Budapestről egy kulináris és borászati sétát találtak a legjobbnak a Tripadvisor vendégértékelői. A Budapest Culinary & Wine Walk túrája kiscsoportban, nyolc fővel indul, a Központi Vásárcsarnokban, Budapest legnagyobb élelmiszerpiacán. Ezután a vendégek megkóstolhatják a hagyományos magyar édességeket egy cukrászdában és egy kézműves csokoládéboltban is, végül pedig három magyar bort is megízlelhetnek.