Közös kamarai standon állítanak ki 11 régió vállalkozásai az Utazáson

Forrás: turizmus.com

 2024. február 22. 17:52

A BKIK koordinálásával közös standon állítanak ki 11 régió vállalkozásai az Utazás kiállításon.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) az elmúlt évek viszontagságai nyomán a hazai régiók közötti összefogást szorgalmazza az idegenforgalmi ágazatban, az idei Utazás kiállításon ezért közös standra invitálta a régiós kamarákat és turisztikai vállalkozásokat. A cél az egyes desztinációk népszerűsítése, a vidékre is ellátogató turisták számának növelése. A regionális turizmuson kívül a fővárosi idegenforgalom is fókuszba kerül februárban az Idegenvezetők Világnapja alkalmából a BKIK Kereskedelmi Tagozata által szervezett programsorozaton – írja közleményében a BKIK.

A február 22-25. között a Hungexpón megrendezett eseményen a közös kamarai standon 11 magyarországi régió turisztikai vállalkozásai mutatják be helyi látványosságaikat, termékeiket és szolgáltatásaikat.

„A BKIK egyik kiemelt célja, hogy erősítse az összefogást a területi kamarák között. A hazai turizmus, vendéglátás terén nagy szüksége volt a szektornak arra, hogy ne egymás konkurenciái, hanem egymást segítő partnerei legyenek a fővárosi és a vidéki turizmus szereplői. Nagy öröm számunkra, hogy nyitottságot tapasztaltunk az iparági szereplők körében az együttműködésre, akik így egymást erősítve, támogatva tudnak hozzájárulni az ágazat sikeres működéséhez”mondta el Balog Ádám, a BKIK alelnöke a kiállítás megnyitóján.

Az Utazás+ kiállításon közös kamarai standon állítanak ki 11 magyarországi régió vállalkozásai

Fotó: Utazás+/Facebook

A közlemény szerint ugyancsak a hazai turizmust, a belföldi idegenforgalmat hivatott erősíteni a BKIK Kereskedelmi Tagozata által az Idegenvezetők világnapja alkalmából évről évre megrendezett programsorozat, amelyre idén február 21-25. között kerül sor. A programok célja, hogy vezetett sétákon, buszos és hajós városnézéseken mutassák be minél több résztvevőnek a főváros kereskedelmének és iparának fejlődését.

Az idei eseménysorozaton a kamara 142 városnéző túrával várja a hazai és külföldi érdeklődőket; idegenvezetőik a budapesti programok mellett bemutatják Érd, Vác, Noszvaj és Gödöllő érdekességeit is.