Budapesti luxusszállodákat is értékelt a Forbes Travel Guide

Forrás: turizmus.com

 2022. április 26. 17:50

Az ötcsillagos szolgáltatások világszerte elismert szakértője, a Forbes Travel Guide (FTG) nyilvánosságra hozta legutóbbi minősítéseinek eredményét. A legfrissebb éves listában hat budapesti luxusszálloda és egy szállodai spa szerepel.

Az FTG professzionális ellenőrei világszerte 900 objektív szabvány alapján, inkognitóban értékelik a szállodákat, éttermeket és gyógyfürdőket, és ez alapján határozzák meg a csillagos besorolásukat. Bár mind a létesítményt, mind a szolgáltatást értékelik, az utóbbira helyezik a hangsúlyt a minősítéskor, mert – mint írják – az túlmutat a megjelenésen, ez az, amire a vendég leginkább emlékszik.

A Turizmus.com szerkesztőségét a Kempinski Hotel Corvinus Budapest értesítette a legújabb minősítések megjelenéséről, mely szálloda a Forbes Travel Guide értékelési rendszerében ismét a megtisztelő “négycsillagos” besorolást kapta. (Az FTG minősítési rendszerében használt négycsillagos kategória nem azonos az európai szállodaminősítési rendszer szerinti besorolással. – A szerk.)

A Kempinski mellett Budapesten további öt luxusszállodát és egy szállodai spa-t értékelt az FTG, ezek a következők (zárójelben a minősítésük): Anantara New York Palace Budapest Hotel (ajánlott), Corinthia Budapest (ajánlott), Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest (5 csillag), InterContinental Budapest (ajánlott), The Ritz-Carlton, Budapest (4 csillag), The Spa at Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest (4 csillag).

"Az utazási kedv visszatért és a turisztikai szolgáltatók új erőre kapva igyekeznek kielégíteni a legtöbb régióban tapasztalható megnövekedett keresletet. Míg az iparágnak néhány elhúzódó kihívással továbbra is szembe kell néznie, a 2022-es díjazottak készen állnak arra, hogy a luxusvendéglátás legjavát nyújtsák" – mondja Hermann Elger, a Forbes Travel Guide CEO-ja.

„Egymás után hatodik éve szerepelünk ezen a rangos listán és nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a világ legjobb szállodái között tartanak minket számon – nyilatkozta Stephan Interthal, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest vezérigazgatója. – Bízunk benne, hogy a jövőben is kivételes élményeket kínálhatunk az igényes utazók számára. Elkötelezetten törekszünk a legmagasabb szintű szolgáltatási színvonal biztosítására nemrégiben felújított szobáinkban és lakosztályainkban."

A budapesti Kempinski hatodik alkalommal szerepel a Forbes Travel Guide listáján

Fotó: Kempinski Hotel Corvinus Budapest

A Kempinski az egyik leginnovatívabb luxusszálloda a magyar fővárosban – írták a lapunkhoz eljuttatott közleményükben. A földszinten található “Budapesti Gasztronómiai Negyed” – a szálloda saját éttermi koncepciója –, változatos kulináris élményeket kínál a Nobu Budapestben, az ÉS Bisztróban, az ÉS Deliben, a The Living Roomban és a Blue Fox The Bárban. A Kempinski az első és egyetlen szálloda a városban, amelynek saját műgyűjteménye van, földszinti, kortárs galériájában a helyi művészek kiállítását a nap 24 órájában megtekinthetik a vendégek – tették hozzá.

Az éves FTG-lista az értékelésekkel elérhető ide kattintva.