Budapestre jön a triatlonvilág elitje

Forrás: MTI

 2015. április 28. 16:15

Augusztus 22-én másodszor rendezik meg Budapesten az Ironman 70.3-at, az idulók száma a többi futammal együtt meghaladhatja a 8000-et is. Eddig 57 országból regisztráltak sportolók.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Uwe Weigert, a World Triathlon Corporation (WTC) európai licencigazgatója a tavalyi viadal méltatása után – a több ezer induló értékelése alapján a budapesti világelső lett az először megrendezett triatlonversenyek között – arról beszélt, hogy idén a két főversenyen több mint 4000 versenyző részvételére számítanak, míg a többi futammal együtt az indulók száma meghaladhatja a 8000-et is. Eddig 57 országból regisztráltak sportolók, véleménye szerint ez a szám 60 fölé emelkedik majd.

A triatlonosoknak 1,9 kilométer úszást, 90 kilométer kerékpározást és 21,1 kilométer futást, azaz összesen 113 kilométert, tehát 70,3 mérföldet – innen az elnevezés – kell egyhuzamban teljesíteniük.

Az útvonalat biztosító fővárosi önkormányzat nevében Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes kiemelte: büszke arra, hogy Budapest felkerült a világhírű triatlonversenyek térképére. Szólt arról, hogy a tavalyi Ironman 70.3 a sportszakmai mellett gazdasági siker is volt, s több milliárd forint bevételt hozott a magyar gazdaságnak.