Budára költözik a Stand25

Forrás: turizmus.com

 2019. október 01. 10:16

A Stand25 elhagyja a Hold utcai piacot. Novembertől várják a vendégeket az új, budai helyszínen, a Váralagúthoz közel.

Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán és Csahók Ibolya 2017 februárjában nyitotta meg a Stand25 bisztrót a Hold utcai piacon. A cél az volt, hogy a nagy múltú nagyvárosi gourmet piacok mintájára itthon is lehessen csúcsminőségű bisztró ételeket fogyasztani piaci környezetben.

Az elgondolás bejött, a vendégek azonnal megszerették a nem agyongondolt, kiváló alapanyagokból készült magyar ételeket, és a szakma is elismerte az itthon úttörő törekvést.

A nyitás után egy évvel már megvolt a Bib Gourmand minősítés, hogy csak a legnagyobbat említsük. Közben megnyílt a Stand étterem, ami a nyitás után nyolc hónappal Michelin-csillagot kapott.

A pezsgés azonban nem áll meg, és újabb nagy lépésre szánta el magát az étterem mögött álló csapat. Hamarosan ugyanis a Stand25 Budára költözik, és egy kicsit megváltozott körülmények között folytatja az útját.

„Szeretjük a bátor húzásokat. Ez is egy ilyen lesz. Budával már nagyon régóta kacérkodtunk, és tényleg álom volt, hogy meghódítsuk Budapestnek ezt az oldalát is” – nyilatkozta Hamvas Zoltán, a Stand25 tulajdonosa.

A Hold utcai piacon leginkább az esti nyitva tartást hiányolták a vendégek

Fotó: vendeglatasmagazin.hu

A csapat ígérete szerint a Stand25 költözés után is megőrzi a legfontosabb stílusjegyeket. „Küldetésünk, hogy továbbra is bebizonyítsuk, a magyar alapanyagokból készült ételek is nyújthatnak világszínvonalú gasztronómiai élményt. A Stand25 esetében pedig emellett nem engedünk abból, hogy garantáltan kompromisszummentes minőségben készítünk egyszerű, finom, könnyen érthető ételeket. A piaci környezet sok mindent nem tett már lehetővé. Leginkább az esti nyitva tartást hiányolták vendégeink, ahogy azt is, hogy komfortosabb körülmények között láthassuk vendégül őket” – magyarázta a Hamvas Zoltán.

– Szélesebb lesz a kínálatunk, táblás ajánlataink pedig sűrűbben változnak, mint eddig. De az fontos, hogy hasonlóak lesznek az áraink, és megtartunk mindent, ami a Stand25 védjegye lett. Még az ikonikus Stand25 neon, a képregény és a kakas is jön velünk.”

A Stand25 tulajdonosai előreláthatólag novembertől várják a vendégeket az új, budai helyszínen, a Váralagúthoz közel, az Attila úton. A nyitás pontos dátumát egyelőre még nem tűzték ki – írja a vendeglatasmagazin.hu.