Bulgária is csatlakozna a HOTREC-hez

Forrás: turizmus.com

 2017. június 11. 08:51

A Bolgár Turisztikai Tanács meghívására, a HOTREC képviseletében Niklai Ákos alelnök részt vett a szervezet negyedik kongresszusán, valamint a Szállodai és Turisztikai Befektetési Fórumon Szófiában.

A rendezvényeken Niklai Ákos prezentációt tartott az Európai Szállodák, Éttermek és Kávéházak brüsszeli székhelyű lobbiszervezetének, a HOTREC-nak a tevékenységéről, az európai szintű szakmai érdekérvényesítés legfontosabb témáiról, lehetséges módszereiről.

Kiemelt érdeklődést váltottak ki az alábbi szakmai témák: digitális kérdések, disztribúció, árparitás, közösségi gazdaság, áfacsökkentés.

Külön előadás keretében mutatták be a már 17 EU-országban alkalmazott Hotelstars Union (HSU) szállodai osztálybasorolási rendszer módszereit, értékeit, kritériumait. A bolgár szállodások mielőbb csatlakozni kívánnak a HOTREC-hez és a HSU-hoz, ehhez viszont egy erős, nagy reprezentativitású szakmai szövetségre lenne szükségük, melyhez a HOTREC tanácsokat ad. Az európai ernyőszervezetnek jelenleg 29 országból 41 nemzeti szövetség a tagja.

Rumen Dranov, a Bolgár Turisztikai Tanács elnöke, Nikolina Angelkova bolgár turisztikai miniszter és Niklai Ákos HOTREC-alelnök

 

A Szállodai és Turisztikai Befektetési Fórumon külön panel foglalkozott a turizmustörvény, a nemzeti turisztikai marketing, az önkormányzatok, a kulturális turizmus kérdéseivel. A panelban Nikolina Angelkova turisztikai miniszter asszony mellett részt vett Niklai Ákos is.

 

Kapcsolódó cikkek

Hova repülhetünk nyaralni?

2017. április 20.