Business Excellence díj 2024: szavazzon a legjobb desztinációs marketingszervezetekre!

Forrás: turizmus.com

 2024. május 28. 21:22

Kiadónk idén 10 kategóriában keresi az üzleti turizmus legjobbjait. Ezúttal a shortlistre bejutott legjobb belföldi és külföldi desztinációs marketingszervezeteket mutatjuk be olvasóinknak. Szavazzanak a legjobbakra!

A jelölteknek a szakmai szervezetek delegáltjai és az ágazat prominens képviselőiből álló zsűri ítéli oda a szakmai díjakat. Azonban minden kategóriában az első három legjobbnak ítélt pályaművet kiadónk, a Turizmus Kft. közönségszavazásra bocsátja, így a szakmai díj mellett közönségdíj is elnyerhető.

Cikkünkből megismerhetik a döntőbe került, a szakmai zsűri által a legjobbnak ítélt vállalkozásokat, bemutatkozásukat az esemény weboldalán is elolvashatják. Az olvasóink által legjobbnak tartott piaci szereplőkre voksolni a június 3-én lezáruló szavazáson az esemény weboldalán lehet.

A legjobb belföldi és külföldi desztinációs marketing kategóriában azokat a marketingkampányokat és kezdeményezéseket nyújtó szervezeteket ismerjük el, amelyek az értékelési időszakban sikeresen promotálták és népszerűsítették egy adott ország, külföldi vagy belföldi régió, illetve város turisztikai attrakcióit, szépségeit és kulturális értékeit az utazók előtt.

A kategória kiemelkedő példákat díjaz azokból a kreatív és hatékony marketingstratégiákból, amelyek segítették a desztináció népszerűségének növekedését, a turisztikai forgalom bővülését, valamint a desztináció pozitív imázsának kialakítását és erősítését a magyar piacon.

A kategória célja, hogy elismerjük és ösztönözzük azokat a desztinációkat és marketingcsapatokat, akik sikeresen kommunikálták és értékesítették a desztináció egyedi élményeit és vonzerejét a hazai utazási közösség számára.

Szavazzon Ön is az üzleti turizmus legjobbjaira!

 

Legjobb desztinációs marketing – külföld

Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.

A Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. célja, hogy a legjelentősebb hévízi szolgáltatókkal/intézményekkel összefogásban, olyan városmarketing-programot hajtson végre, ami növeli Hévíz város ismertségét, alakítja a fürdőváros brandjét és elősegíti a négy évszakos szállásfoglalási hajlandóságot. (Ebbe a kategóriába a külföldi marketingtevékenysége alapján nevezett – A szerk.)

buex_desztinaciok

Hévíz

Fotó: Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.

Minden évben, tekintettel a hazai és nemzetközi turisztikai trendekre, a változó társadalmi és gazdasági tényezőkre formálja marketingstratégiáját, melyben nagy hangsúlyt fektet a belföldi mellett a külföldi célpiacok tematizált és hatékony megszólítására.

 

Horvát Idegenforgalmi Közösség (CNTB)

A CNTB/Horvát Idegenforgalmi Közösség világszerte jelen lévő képviseleteinek elsődleges feladata Horvátország turisztikai kínálatának népszerűsítéséhez kapcsolódó promóció, piacelemzés és egyéb szakértői tevékenységek hatékony megvalósítása, melyeket a horvát turizmus stratégiai marketingtervével összhangban, valamint a folyó évi éves program és pénzügyi terv alapján végeznek.

buex_desztinaciok

Horvátország

Fotó: Horvát Idegenforgalmi Közösség (CNTB)

A magyar piacért felelős, Budapesten székelő képviselet széles körű PR és marketing feladatainak (sajtó- és social media megjelenések, rendezvények, havi hírlevelek, sajtóközlemények, sajtó- és social media utak szervezése) sikeres megvalósítását igazolja vissza, hogy 2023-ban rekordszámú magyar turistát sikerült Horvátországba csábítani.


Máltai Idegenforgalmi Hivatal (VisitMalta)

A Máltai Turisztikai Hivatal a szigetország idegenforgalmi ágazatának fő szabályozó és mozgatórugója, “Málta” márka népszerűsítője, aki érdemi partnerséget tart fenn a turizmus összes szereplőjével. Céljuk, hogy az utazás révén összehozzák az embereket, kapcsolatokat teremtsenek és megerősítsék azokat.

buex_desztinaciok

Málta

Fotó: Máltai Idegenforgalmi Hivatal (VisitMalta)

A magyar képviselet több mint 20 éve támogatja az irodák, légitársaságok munkáját, népszerűsíti a desztinációt PR- és reklámkampányokkal, eseményekkel és közösségi média aktivitással. 2023 nagyon sikeres év lett, a Máltára látogató magyarok száma 30%-kal meghaladta a 2019-es rekordév eredményeit.

Szavazzon Ön is az üzleti turizmus legjobbjaira!


Legjobb desztinációs marketing – belföld

Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.

Az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. nem csupán egy egyszerű turisztikai szervezet – színes és dinamikus tevékenységével élettel tölti meg a várost és az azt körülvevő régiót. Szakmai munkája 4 fő divízióból áll, amelyek mindegyike azon dolgozik, hogy Esztergom neve még ragyogóbban csillogjon a turisztikai térképen. A turisztika divízió nem csupán látványosságokat mutat be, hanem igazi élményeket és kalandokat kínál a látogatóknak. A rendezvény divízió gondoskodik arról, hogy a város mindig pezsegjen élettel, és hogy minden korosztálynak és érdeklődési körnek legyen valami izgalmas programja.

buex_desztinacio

Esztergom

Fotó: Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.

A Piac divízió a partneri hálózat kialakításával és fenntartásával, valamint a különböző kampányokkal a város és a régió népszerűségét növeli a világban. A marketing divízió kreatív ötletekkel és innovatív megoldásokkal gondoskodik arról, hogy Esztergom mindig a legjobb fényében tündököljön. Együttműködve a helyi turisztikai szolgáltatókkal és más szereplőkkel, valamint vállalva az üzleti kockázatot, kiegészítő tevékenységeket is végeznek, hogy Esztergom turisztikai kínálata még gazdagabb és vonzóbb legyen minden látogatónak.

 

Etyek - ETYEKI KÚRIA

Az „Etyek régió” igazi különlegesség, ahol a gazdag borkultúra lenyűgöző tájjal találkozik, feledhetetlen élményeket nyújtva minden látogatónak. Ebben a környezetben alkot kiemelkedőt az Etyeki Kúria, mely a térség felemelkedéséhez jelentősen hozzájárul. Borászati tevékenységükkel mélyen tisztelik és ápolják a hagyományokat, ugyanakkor innovatív gondolkodásukkal a térség motorjai, turisztikai üzletágukkal, országos rendezvényeikkel pedig a helyi közösséget is jelentősen építik. Az autentikus pincéktől kezdve egészen a szőlőültetvények ölelésében megbúvó csodálatos, természetközeli helyszíneikig minden varázslatos atmoszférát áraszt.

buex_desztinaciok

Etyeki Kúria

Fotó: Etyek - ETYEKI KÚRIA

Az Etyeki Kúria hazai-, és nemzetközi díjakkal büszkélkedő borai és pezsgői inspiráció forrásai ételeik megalkotásában, elkészítésében is. Legnagyobb részben helyi termelőktől származó friss alapanyagokat felhasználva, mesterséges adalékanyagok hozzáadása nélkül-, ugyanakkor saját boraik és pezsgőik felhasználásával készítik ételeiket, így minden falat egy valódi gasztronómiai élmény. A régió kiemelkedő szolgáltatójaként Magyarország Legszebb Borbirtoka 2022, és Business Excellence Legjobb vidéki rendezvényhelyszín közönségdíjasai is lettek, mely elismerések tovább növelik a régió hírnevét és vonzerejét.

 

Makói Hagymatikum Gyógyfürdő

Dél-Alföld területén elhelyezkedő, Makói Hagymatikum Gyógyfürdő nem csupán a helyiek, hanem az ország bármely pontjáról érkezők számára egy valódi gyöngyszem. A 2024-ben teljessé vált épületegyüttes magában hordozza Makovecz Imre organikus építesz világhírű és egyedi művészetét, valamint számos szolgáltatást nyújt a vendégek számára, többek között kültéri és beltéri élménymedencék, gyógymedencék, szaunák, masszázsok, illetve gyógyászati kezelések állnak rendelkezésre.

buex_desztinaciok

Makói Hagymatikum Gyógyfürdő

Fotó: Makói Hagymatikum Gyógyfürdő

A kibővített részben található a négy évszakos csúszdapark, az elbűvölő Atlantisz szoborpark, valamint a kihagyhatatlan élményt nyújtó, a Kelet- Európában egyedülálló vízalatti VR élmény, mely lehetőséget kínál a súlytalanság megtapasztalására. A Hagymatikum Gyógyfürdő nem csupán építészetével és lenyűgöző szolgáltatásaival vonzza a látogatókat, hanem a különleges, 200 millió évvel ezelőtti Triász kori, 1600 méter mélyről feltörő gyógyvizével is. A gyógyvíz megőrizte különleges ásványi összetételét, amelyet a vendégek a medencében pihenve tapasztalhatnak meg. Mindemellett a kültéri fedett koktélmedencében finom koktélokat, frissítőket kortyolgathatnak, miközben a termálvíz, jótékony hatásait élvezik. A Makó szívében elterülő Hagymatikum Gyógyfürdő valódi minőséget kínál minden korosztály számára.

Szavazzon Ön is az üzleti turizmus legjobbjaira!

 

A díjakat június 12-én a Birdie Events – Continental City Golf Clubban  megtartott ünnepélyes fogadás keretében vehetik át a nyertesek.


A rendezvény Gyémánt fokozatú támogatója:

Az Amadria Park Horvátország tengerpartján található, családi örökségből szőtt szállodalánc, amely luxusszállásokat kínál Zágrábban, Šibenikben és Opatijában családoknak, a gasztronómia szerelmeseinek és MICE-utazóknak egyaránt.

A rendezvény cateringtámogatója:

.