Butikhotel a divat Grúziától Horvátországig

Forrás: turizmus.com

 2017. április 07. 11:08

Minden szállodai szépséglista szubjektív kicsit, akárcsak a nőket rangsoroló szépségversenyek. De arra mindenképpen jók, hogy felhívják a figyelmet egy-egy desztináció izgalmas újdonságára.

Újabban Grúzia is feliratkozott a nemzetközi hotellistákra, méghozzá a Gudauriban található Quadrummal, amelynek érdekessége, hogy egy meredek sziklacsúcson épült, konténerekből, és ideális célpont azok számára, akik már unják Aspent vagy Chamonix-t.  A hotelből pazar kilátás nyílik a Kaukázusra, öt percre van tőle a felvonó, de ha a vendég aprés ski program keretében úszni, szaunázni vagy jógázni akar, azt is megteheti, és mindezt elfogadható áron.

A Quadrum Gudauriban

Fotó: Vagabond.se

Legalábbis azokhoz a szállodákhoz képest, amelyet a Vagabond című svéd lap beválogatott a legérdekesebbek közé: a brit Cornwall megyei egy vadregényes, magántulajdonú szikla tetején épült, pár méterre a tengerparttól.

A horvátországi Rovinjban a képzőművészet jegyében fogant Hotel Adriatic mind a 18 szobájának eltérő a designja, és több mint 100 kortárs és régebbi európai festményt csodálhatnak meg a falon, akik itt laknak. A szálloda francia sörözője éppúgy meglepetés, minthogy a bár, amely Horvátország legnagyobb whisky választékával büszkélkedhet.

A továbbiakban egy olasz kisváros Ostuni,  minimalista stílusú, teljesen fehérben megálmodott Masseria Moroseta nevű hoteljét, a lisszaboni Valverde szállodát, valamint két görög butikhotelt emel ki a szaklap.

Úgy látszik, a turisták a sláger úti célok esetében különösen vágynak a nagy tömegszállások mellett az exkluzívabb helyekre.