Bűvös receptek utazással fűszerezve

Forrás: Vendéglátás

 2017. december 21. 10:03

A magyar gasztronómiai könyvpaletta egy különleges, olvasmányos, izgalmas történetekkel fűszerezett kiadvánnyal, a Bűvös Szakács-sorozat első kötetével bővült, amelyet a Molnár B. Tamás-Bittera Dóra szerzőpáros jegyez.

A Konyhauniverzum alcímet viselő kötet történelmi-kulturális háttérrel viszi közelebb az olvasót a világ konyháinak megismeréséhez, a történeteket olvasva ugyanis megérthetjük egyes ételek, szokások térhódításának legfontosabb okait.

A könyv az emberiség történelmének kezdetétől a molekuláris gasztronómiáig kalauzol végig, számos tanulságos történettel, ételekről és italokról, valamint receptekkel. És többek közt az ázsiai konyha alapanyagainak történeteiről is olvashatunk, ezért viselheti bátran a selyemút jelzőt – hangzott el a kötet sajtótájékoztatóján. Emellett elkészítési eljárások, trendek, alapanyagok, elismert szakácsok receptjei is megtalálhatóak benne.

 

Fotó: gomijo.hu

Molnár B. Tamás és Bittera Dóra írásai 2003-2011 között kéthetente jelentek meg a Magyar Nemzet hétvégi magazinjában, most a Gault-Millau hazai weboldalának Bűvös Szakács blogjában lehet találkozni velük, de a nemrég vasárnaponként a TV2-n indult gasztronómiai műsort is ők jegyzik.

A Bűvös Szakács sorozat első kötete a Líra és a Libri könyvesboltokban kapható, és nem csak a szakmabelieknek ajánlott, hanem olyan főzés iránt érdeklődő „laikusoknak” is, akik értik az „aki főzni és enni szeret, az rossz ember nem lehet” – szállóigét.

További információ: http://gaultmillau.hu/buvos-szakacs