Cáfolja az MTÜ, hogy pünkösdig zárva maradnának a szállodák és éttermek

Forrás: turizmus.com

 2021. január 19. 19:01 / Utoljára frissítve: 2021. január 19. 22:42

Magyarország kormánya ilyen döntést nem hozott – reagált a Magyar Turisztikai Ügynökség a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége körlevelére. A cáfolat után a szövetség visszavonta a korlátozások feloldásával kapcsolatban a tagjainak küldött korábbi tájékoztatóját.

"Alaptalan és felelőtlen rémhír a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnökének azon állítása, hogy Magyarországon pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek. Magyarország kormánya ilyen döntést nem hozott" – írta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A brüsszeli forrásból érkező vakcinák nem elegendőek a tömeges oltás elindításához, ezért a kormány Kínával és Oroszországgal is tárgyal a vakcinák tömeges beszerzéséről, hogy mielőbb elinduljon a tömeges oltás Magyarországon. Ezt követően, ahogy lehet, azonnal kinyithatnak a szektorban működő vállalkozások – olvasható az MTÜ közleményében.

A turizmusirányítás arra a – kedden több online hírportál által is kiszivárogtatott – körlevélre reagált, amelyben Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke a kormányzati kommunikáció és a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatására hivatkozva arról értesítette a szövetség tagjait, hogy "a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűleg pünkösdig fennmaradnak", így a szállodáknak, éttermeknek – a színházakhoz, mozikhoz, múzeumokhoz stb. hasonlóan – további zárvatartásra kell felkészülniük.

A levélben arról is tájékoztatták a tagságot, hogy a szövetség tovább tárgyal az állami segítségről és ennek kapcsán milyen kéréseket fogalmaztak meg az MTÜ vezérigazgatója felé.

*

FRISSÍTÉS:

Visszavonja tájékoztatóját az MSZÉSZ

Visszavonja a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a tagjainak január 18-án – a korlátozások feloldásával kapcsolatban – küldött tájékoztatójában leírtakat – közölte Flesch Tamás elnök kedden késő este, hivatkozva a Kormányzati Tájékoztatási Központ által is kiadott, fenti cáfolatra.

A 484/2020. (XI.10.) Korm. rendelet értelmében a szállodák, éttermek jelenleg is működhetnek korlátozásokkal. A tömeges oltást követően korlátozás nélkül, ahogy lehet, kinyithatnak a szektorban működő vállalkozások – áll az MSZÉSZ közleményében.

(Borítókép: 123rf)