Céggondok, céges variációk konferencia – Olvasóink most jelentős kedvezménnyel vehetnek részt!

Forrás: turizmus.com

 2015. október 18. 15:59

Mit tegyünk, ha hozzá kell nyúlni a cégformához, szervezethez, tulajdonosi megosztáshoz? Október 21-én a „KKV-AKADÉMIA: Céggondok, céges variációk" című konferencián nemzetközi és hazai jogban, adózásban, szervezetfejlesztésben jártas szakértők válaszolnak!

Időpont: 2015. október 21.

Helyszín: Budapest, BCM Nagykereskedelmi Központ Konferenciaterem (XV. ker. Szentmihályi út 171. III. emelet)

A napi gondok mellett egy cégvezetőnek olyan nagyobb lélegzetvételű problémákkal is meg kell küzdenie, amelyek hosszú távon határozzák meg a cég sikerét –vagy akár túlélését. Cégeladás, cégforma-váltás, befektető bevonása? Terjeszkedés terve esetén a leányvállalatok és holdingok titkai? Sok vállalkozás vezetője számára ismerős kérdések.

A generációváltás a hazai kkv-k egyik legnagyobb problémája lehet a következő években, hiszen a rendszerváltáskor alakított cégek vezetőinek többsége már nyugdíjas korú. A váltásra nagyon tudatosan fel kell készülni, hiszen egy rossz döntés a vállalat végét jelentheti. De az is, ha az alapítók nem ismerik fel, hogy már nem tudják kellő hatékonysággal működtetni, amit felépítettek. Az érzelmi nehézségek mellett a cég átadása komoly szervezeti és jogi feladat is. Érdemes megismerkedni a külföldön bevált, de már itthon is bevezetett lehetőségekkel is, mint a bizalmi vagyonkezelés intézménye.

Nem az utódlás kérdése az egyetlen, amivel foglalkoznia kell a biztosabb jövőt tervezők kkv-knak. A vállalkozások a növekedés érdekében új üzleti lehetőségek után kutatnak, sokan a külföldi terjeszkedésben látják a megoldást. Lehet, hogy az export erősítése mellett érdemes lenne azon is elgondolkodni, hogy külföldi leányvállalat létrehozásával „multivá" erősítsük a céget?  Van, amikor a gondok a legjobb megoldása a cégegyesítés vagy éppen szétdarabolás. Melyiknek mikor van haszna, mik az üzleti következményei?

 

A hatékony működéshez bizonyos esetekben a vállalkozás feltőkésítésére van szükség. Ehhez jogi és szervezeti szinten is fontos a felkészülés. De honnan lehet ehhez pénzt szerezni?

A nagy ívű tervezés mellett nem szabad megfeledkezni azokról a mindennapi nehézségekről sem, amelyek megoldás nélkül ellehetetleníthetik a cég működését. Bármekkora is a siker, ha a szervezet nem követi a növekedést, nem foglalkoznak a működésmenedzsmenttel, számos működési nehézséggel szembesülhet a vezető.

Hatalmas kockázatot jelent az is, hogy kivel is kötünk üzletet. A megbízható partnerek megtalálása nagyságrendekkel könnyebbé teheti a mindennapi működést, de fel kell készülni arra is, hogy hogyan kezeljük a kinnlevőségek okozta gondokat.

Jöjjön el október 21-én a KKV-AKADÉMIA „Céggondok, céges variációk" című rendezvényére, ahol szakértők válaszolnak minden kérdésre!

A Turizmus Panoráma Bulletin olvasói az utolsó helyekre most rendkívüli kedvezménnyel, 50 százalékos áron jelentkezhetnek,  a részvételi díj kedvezménnyel: 6.000 Ft + Áfa.

A részletes program letölthető ITT, program és regisztráció itt.