Már lehet nevezni a Chaine Ifjúsági Szakácsverseny nemzeti válogatójára

Forrás: turizmus.com

 2024. február 26. 17:46

A 29. Chaine Ifjúsági Szakácsversenyt 2024. május 22-én rendezi meg a Chaine Egyesület.

A megmérettetés tétje ezúttal is a „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2024. évi Világbajnokságon való indulás lehetősége, azzal a „csavarral”, hogy – 2015 óta ismét – az október 4-i világverseny hazai pályán, Magyarországon zajlik.

A Chaine Ifjúsági Szakácsversenyt a szakma 27 év alatti fiatal képviselőinek szervezik: az ifjú séftehetségek számára a verseny nagyszerű lehetőséget nyújt a tanulásra és a tapasztalatszerzésre, a győztes számára pedig a nemzetközi szcénában való megmérettetésre is.

A versenyre a Chaine des Rotisseurs házak ifjú szakácsai mellett valamennyi magyarországi szálloda vagy étterem tehetséges főállású szakács versenyzőjét is várják.

A Chaine Egyesület elnöksége és a 2023-as Chaine Nemzeti válogató verseny zsűritagjai

Fotó: Chaine Egyesület

Idén limitált a versenyzők száma – összesen 10 versenyző tud indulni, így érdemes sietni a jelentkezéssel. Szállodánként, éttermenként egynél több versenyző nevezésére kizárólag a nevezési határidő utolsó napján, 2024. április 12-én, pénteken 13:00 és 17:00 között, az esetleges szabad helyek függvényében van lehetőség.

A versenyzőknek önállóan, a meglepetéskosár alapanyagainak felhasználásával kell háromfogásos menüt készíteniük négy személy részére.

A menüsornak tartalmaznia kell a hideg vagy meleg előételt, a főételt és a desszertet, s ezeket a fogásokat 3,5 óra alatt, segítség nélkül kell elkészíteniük a versenyen indulóknak.  Az ételeket az elmúlt évekhez hasonlóan a szakma elismert hazai képviselői fogják értékelni.

A válogató verseny nyertese elnyeri a jogot, hogy Magyarországot képviselje az október 4-én hazánkban megrendezendő „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2024. évi Ifjúsági Szakács Világbajnokságon.

A nevezési szándékot 2024. április 12. 12:00-ig jelezhetik a kitöltött
Nevezési lap és Mellékleteinek elküldésével a chaine@chaine.hu e-mail- címen. A nevezés a nevezési díj (30.000 Ft) megfizetésével válik érvényessé.

Versenyfelhívás…

Nevezési lap…