Séflegendák vacsorájával indult a Gundel 125. születésnapi éve

Forrás: turizmus.com

 2019. május 22. 20:36

2019. május 21-én egy estére visszatért a Gundelbe a legendás séf, Kalla Kálmán, hogy a jelenlegi executive séffel, Litauszki Zsolttal bemutassák az étterem történelmi fogásait, valamint a jövő ízeit - tájékoztatta közleményében szerkesztőségünket az étterem.

Gundel Takács Gábor, Kalla Kálmán és Litauszki Zsolt

Peter Knoll ügyvezető igazgató büszke arra, hogy ezzel az elegáns estével indult a jubileumi év, aminek során számos program ünnepli majd a legendás intézmény 125 éves fennállását.

Polyák Norbert ügyvezető igazgatóhelyettes köszöntötte a főleg törzsvendégekből és lelkes Gundel-rajongókból álló vendégsereget.

Polyák Norbert

Gundel Takács Gábor, a Gundel család leszármazottja, az est házigazdájaként elmondta, hogy sokat jelent neki a Gundel-ház, ahol ükapja szobra fogadja a vendégeket, és jóleső érzés látni, hogy a 125 éves épületben hűen ápolják a tradíciókat.

Kozma Kálmán márkanagykövet a Gundel öt korszakát felelevenítve mutatta be a jubileumi est fogásait. Kalla Kálmán ikonikus libamáj és spárga ételei, valamint a Wampetics-féle epres túrógombóc váltakoztak Litauszki Zsolt innovatív kreációival, a csalán velutéval, a bodza szorbettel, valamint a rebarbarával és málnával körített őz-, vaddisznó duóval. A két séf által aláírt menükártya és az erre az alkalomra készült dedikált szakácskötény örök emlék maradhat a vendégeknek.

Gundel Takács Gábor és Kozma Kálmán

Angelus Barbara marketing és kommunikációs igazgató hangsúlyozta, hogy fontos megőrizni azt, amitől a Gundel a Gundel, tehát a miliőt, az életérzést, a komplex éttermi élményt, de egyben 21. századivá is kell válni a kommunikációban, arculati elemekben, de a legújabb nyersanyagok felhasználásában és a konyhatechnológiában is. Beszédében kiemelte, hogy a trendi gasztronómiai kínálatban is megérdemelt helye van a Gundelnek.

Gundel Takács Gábor és Angelus Barbara

Kalla Kálmán meghatódottan mesélte, hogy milyen különleges érzés volt a Gundelbe egy estére visszatérni. „Felemelő élmény, hogy számítanak tapasztalataim. Örültem, hogy visszajöhettem, benézhettem Zsolt konyhájába és ott rendet, tisztaságot tapasztaltam. Zsolt olyan alapanyagokkal és technológiával készíti a fogásokat, ami azt gondolom, ígéretes jövőt tartogat."

Ünnepelt a Gundel

Litauszki Zsolt számára nagyon inspiráló volt, hogy egy igazi legendával főzhetett együtt, és egy álma vált valóra azzal, hogy a Gundelben dolgozhat és alkothat.

Kalla Kálmán ikonikus libamája