Conventa 2016 és az egyre népszerűbb szlovén főváros

Forrás: turizmus.com

 2016. január 20. 18:15

Január 20-án nyitotta meg kapuit a Conventa, a délkelet-európai régió legnagyobb múlttal és tapasztalattal rendelkező szakmai találkozója, a szlovén fővárosban immár 8. alkalommal.

A 149 kiállító idén rekordszámú, 33 országból 174, köztük tengerentúlról is érkező és a régióból idelátogató 100 céges rendezvényszervezővel, céges utaztatóval tárgyalhat, előre 3148 egyeztetett időpontban.

 

A Szlovén Kongresszusi Iroda, Ljubljana város és Kongress Magazine kiadója által szervezett 2 napos szakmai kiállítás idei témája /Conventa Experince/a 6 érzékünkön alapuló tapasztalatok, melyek új ötleteket és egy személyesebb megközelítést inspirálhatnak a rendezvény és konferenciaszervezésben. A találkozók közötti szünetben nagy szerepet kap a kávé, mint a régió azon itala, ami összeköti az embereket, és így egy jó üzlet első lépése is lehet.

 

Miha Kovacic, a kongresszusi iroda vezetője kihangsúlyozta, hogy mindenféle digitális és online újítás, Twitter fal és egyéb elektronikus eszköz  ellenére is a lényeg továbbra is a személyes találkozáson van a MICE szektorban, és ez magyarázza növekvő sikerüket. Ezt erősíti az idei SITE (Society for Incentive Travel Excellence) éves találkozója, mely idén Ljubljanát választotta helyszínéül, a Conventával egy időben, így a találkozó 160 résztvevője is várhatóan kilátogat a rendezvényre.

Tatjana Radovictól, a Ljubljanai Turisztikai Hivatal kongresszusi menedzserétől megtudhattuk, hogy a város 2014-es 1 millió vendégéjszakáját tavaly – ugyan még a hivatalos adatok nem érkeztek meg –kb. 1 millió 200 ezerre sikerült növelni, mintegy 20%-os növekedést realizálva ezzel. Ugyanakkor 2017-ben 165 szobás InterContinental szálloda nyit a városban, melynek alapkövét már letették. Szerb fejlesztők és befektetők állnak a háttérben, akik belgrádi Crown Plazat is üzemeltetik. Tavaly decemberben pedig a Radisson Blue lépett piacra, a Plaza Hotelt vette át.

A hangsúly az idei kommunikációban délkeleti szomszédunknál is a biztonságon van, és 2016-ban Európa Zöld Fővárosa szintén Ljubljana, ami sok egyéb fejlesztéssel is járt. További növekedést várnak 2016-ban a rendezvények és vendégéjszakák számában is, de továbbra is meg szeretnének maradni a jól működő „butik főváros" szerepében.

 

Az idei vásáron Magyarország a növekvő résztvevők között van számon tartva, Törökországgal és Ausztriával együtt. Immár 3. alkalommal vesz részt az eseményen országunk, az eddigi legtöbb kiállítóval. A Magyar Kongresszusi Irodán kívül még 5 standon találkozhatunk magyar cégekkel, név szerint az InterContinental Budapest, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest, az Aquaworld Resort Budapest, a Danubius Hotels  és a Tour East Tour Hungary Kft. kollégáival találkozhatunk. Nagy az érdeklődés hazánk iránt, és ez az a méretű vásár, ahol a szomszédos országaink utaztatóival, rendezvényszervezőivel érdemben tudnak tárgyalni – ezt megerősítette Lengyel Ákos, a kongresszusi iroda új vezetője is.