Magyar szálloda és kongresszusi központ az idei Conventa díjazottjai között

Forrás: turizmus.com

 2024. február 22. 15:50

2024. február 20. és 22. között 16 ország 112 kiállítója találkozott 31 ország 162 szakmai vásárlójával a Conventa szakkiállításon. A több mint 350 résztvevőhöz a kísérőrendezvényeken további 160 vendég csatlakozott.

Az idén tizenhatodik alkalommal megszervezett Conventa szilárdan megvetette lábát az iparág vezető eseményei között. A szakkiállítás 2009 óta 3639 szakmai vásárlót és 1975 kiállítót fogadott, akik közel 50 ezer üzleti találkozót bonyolítottak le.

Az idei eseményről Gorazd Čad, a Conventa társalapítója a következőket mondta: "A Conventa olyan, mint egy maraton, ahol kitartónak kell lenni, tudni kell kitűnni, másnak lenni, és minden évben fejlődni kell."

A szervezők több újdonsággal is készültek az idei évre, hogy a rendezvény továbbra is fenntartható és kreatívan fiatalos maradjon. A Conventa lesz az első olyan nemzetközi MICE-fórum, amelyet az ESRS-szabványoknak megfelelően szerveznek és értékelnek. A projektet a Planet Positive Event, a fenntartható rendezvények átalakításával foglalkozó vezető szlovén szakértők által létrehozott rendszer értékeli ki, melynek során a karbonlábnyom mérésén túlmenően megvizsgálják, hogy a kiállítás megfelelt-e az ESRS által előírt szabványoknak.

A szakkiállításon idén 112 kiállító és 162 szakmai vásárló vett részt

Fotó: Turizmus Kft.

Az eseményen a szervezők a B2match online platformot használják az üzleti partnerkereséshez és a tárgyalásokkal kapcsolatos időpontfoglaláshoz. Az applikáción keresztül számos új mesterséges intelligencia alapú funkciót próbálhattak ki a résztvevők.

A rendezvény keretében valósult meg a Döntéshozók fóruma, a CONVENTA Crossroads, amelyen 37 döntéshozó vett részt, köztük tíz vezető regionális desztináció képviselője.

A Conventa Crossroads szervezője, Fredi Fontanot hangsúlyozta: a kezdeményezéssel a rendezvényipar képviselőit kívánják összekötni a politikai döntéshozókkal, párbeszédet teremtve az érdekelt felek között, hogy megvitassák az iparágon belüli gazdasági, társadalmi és regeneratív hatásokat.

A rendezvény második estéjén került megrendezésre a Meetings Star 2024 Díjátadó ceremónia, amely a nemzetközi rendezvényipar “Michelin guide“-jaként több kategóriában ismeri el a MICE szektorban a régió legjobb üzleti desztinációit, üzleti szállodáit, rendezvényhelyszíneit és az iparág legbefolyásosabb személyeit. A díjazottak között több magyar vállalkozás is szerepelt. A legjobb városi üzleti hotel kategóriában a tavaly nyílt W Budapest nyert, a legjobb kongresszusi központnak járó díjat pedig a Hungexpo képviselői vehették át.

Emellett több kategóriában díjazták a rendezvényszolgáltatók közül a legbefolyásosabb személyeket, köztük Falco Sieckét, a Terra Catering ügyvezetőjét és Fazakas F. Jánost, a Visual Europe Group stratégiai igazgatóját.