Szűrőbusz üzemel az Aquaworld parkolójában

Forrás: turizmus.com

 2021. március 20. 12:09

Néhány napja a Nemzeti Népegészségügyi Központ Covid-mintavételi szűrőbuszának biztosít helyszínt az Aquaworld Resort Budapest.

A március 16. óta tartó szűrésben az Országos Mentőszolgálat munkatársai mellett a Nemzeti Népegészségügyi Központ csapata, a Magyar Vöröskereszt önkéntesei és a SOTE hallgatói nyújtanak segítséget.

„Ha valamelyik szektorban most kiemelten fontos a vírus elleni védekezés segítése, az a turizmus. Így nem is volt kérdés, hogy amikor az Országos Mentőszolgálat megkeresett bennünket, teljes mellszélességgel az ügy mellé álltunk, és a helyszín biztosítása mellett felajánlottuk a szűrésben részt vevő egészségügyi dolgozók napi munkájának megkönnyítéséhez maximális támogatásunkat. Reméljük, ezzel a kis segítséggel is hozzá tudunk járulni a járvány visszaszorításához, hogy mielőbb visszatérhessen az élet a normális kerékvágásba, újra vendégeket tudjunk fogadni komplexumunkban” – nyilatkozta Sívó Roland létesítményigazgató.

A szűrőponton előreláthatólag két héten keresztül, naponta 9 órától 17 óráig végeznek gyorsteszteket, döntően a személygépkocsival érkezők számára.

A szűrőpontra döntően autóval érkeznek a teszteltetők

Fotó: Aquaworld Resort Budapest