Csaknem 14 százalékkal több vendégéjszaka Miskolcon

Forrás: turizmus.com

 2015. május 13. 11:57

Jól alakultak Miskolc vendégforgalmi mutatói az év első három hónapjában. Január-március között Miskolcon a vendégek száma 10%-kal, a vendégéjszakák száma 13,9%-kal nőtt. A külföldi vendégforgalom nőtt jelentősen, a külföldi vendégéjszakák száma 28,7%-os bővülést mutatott.

2015 márciusában az előző év márciusához képest 11%-kal bővült a vendégéjszakák száma, így 21.189 vendégéjszakát realizálhattak a kereskedelmi szálláshelyek. A vendégek száma 10.464 volt, ami 4%-os bővülést jelent 2014 márciusához képest.

Ahogy az év első két hónapjában, márciusban is a külföldi vendégforgalom jelentős bővülése volt jellemző, a külföldi vendégek száma 20%-kal, a külföldi vendégéjszakák száma pedig 34%-kal bővült 2014 márciusához képest. Emellett a belföldi vendégéjszakák számában mindösszesen 6%-os bővülés volt tapasztalható ugyanebben a hónapban.

 

A külföldi vendégforgalom alakulásában a TDM által jelzett tendenciák figyelhetők meg: 2014 márciusához képest megduplázódott a román vendégéjszakák száma, 43%-kal nőtt az ukrán vendégek száma, 41%-kal a szlovák vendégéjszakák száma, miközben 11%-kal nőtt a csehek száma is Miskolc kereskedelmi szálláshelyein, miközben az orosz vendégek száma közel felére csökkent márciusban 2014 márciusához képest, miközben minimálisan csökkent a lengyel forgalom, azonban még így is 19%-os az eddigi éves növekedés ezen a piacon is.

A TDM szervezet a következő hetekben ismét több külföldi megjelenést tervez - ezen a hétvégén Kassán mutatkozik be a város turisztikai kínálata, míg Pünkösdkor egyszerre három lengyelországi városban. Párhuzamosan fut a szervezet hazai szezon előtti kampánya is.

(Fotó: Hanák Tibor, MIDMAR)