Csaknem hétezren vettek részt az idei VinCE Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2015. március 12. 15:32

Idén közel 7 000 vendég volt kíváncsi a VinCE Budapest Wine Show programjaira. A péntektől vasárnapig tartó borkiállításra több száz nemzetközi borértő, köztük neves szaktekintélyek és számos Master of Wine, kereskedő is Budapestre látogatott.

A mesterkurzusok előadói és különleges borai a világ minden pontjáról érkeztek, de a vendégek között is voltak, akik távoli országokból utaztak ide a rendezvényre.

 

A hatodik VinCE Budapest Wine Show meghatározó szerepet tölt be Közép-Európa egyik legjelentősebb borszakmai találkozójaként – a közel 7 000 vendég körülbelül harmadát idén is borászok és a pincészetek kollégái, a vendéglátásban dolgozók, borszakértők és borkereskedők, szakírók adták.

A külföldi látogatók összesen 15 országból érkeztek és több százan voltak, a környező országokból buszokatindítottak.A VinCE meghívására közel száz nemzetközi szaktekintély is Budapestre utazott. A 160 válogatott kiállító, köztük a Corinthia Hotel termeiben felvonuló hazai borászatok így nemcsak a nagyközönségnek, de a borvilágban meghatározó szereplőknek is bemutathatták boraikat és visszajelzést kaphattak munkájukra. A tokaji borokat például olyan mesterek mutatták be, mint ElizabethGabay MW, CarolineGilby MW és Darrel Joseph, a régió specialistája. Borbeszerzők az Egyesült Királyságból, az USA-ból, Hollandiából és Oroszországból, Romániából, Tajvanról érkeztek.

A válogatott, minőségi borokat felsorakoztató sétáló kóstoló a borkedvelőket is vonzza, idén a rendezvény mindhárom napjára már előzetesen minden jegy elkelt. Nagy volt az érdeklődés a champagne kurzusokra és a Bordeaux mesterkurzusra is, a szervezők ezért felemelték a szokásos létszámot, további helyeket biztosítottak a két előadóteremben.

 

A borokat idén okostelefonon is értékelhette a közönség, a legtöbb szavazatot a tokaji Árpád-Hegy Pince 6 puttonyos Aszúja kapta, így a VinCE magazintól ők kaptak meghívást egy szakmai útra a hétvégi ProWein rendezvényre, Németországba. Népszerű volt a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok Meta Téma nevű tétele és Gere Tamás & Zsolt PincészeténekPinot Noir Válogatása is.

A VinCEAwards keretében idén először díjazták a legjobb szakmai teljesítményeket a borvilághoz szorosan köthető területeken, mint a gasztronómia, a kereskedelem, a borturizmus vagy a bormarketing. A tíz kategóriában kiosztott díjakat pénteken este adták át.