Család nélkül felnövő gyermekeket támogatnak hazai szállodák

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2020. március 03. 15:33

Büszke lehet vendégkörére az a kilenc hazai szálloda, mely csatlakozott az SOS Gyermekfalvak „Check-out a gyermekekért” elnevezésű programjához: az indulás óta összegyűlt adományuk több mint 3 SOS-es ház éves fenntartási költségét fedezi.

Az önmagát adományokból fenntartó SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa és a nevelőszülői családok számára óriási jelentőségű az a támogatás, melyet felelősen gondolkodó hazai szállodák biztosítanak számukra, a számlájukon összegyűlt felajánlásokból.

„Közel 400 gyermeknek otthont adó alapítványunk kiszámítható, stabil működéshez rendszeres bevételre van szükség, csak így tudunk biztonságos hátteret és szakszerű segítséget biztosítani a nálunk nevelkedő gyermekek számára. Amikor a hazai szállodák felé fordultunk, olyan programban gondolkodtunk, mely a vendégektől jelképes anyagi támogatást kíván, ugyanakkor pozitív köntösbe csomagolja, jó érzésekhez köti az adományozást” – nyilatkozta lapunknak Romet-Balla Ágnes, az alapítvány adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója.

A legtöbb vendégnek tetszik az ötlet

Fotó: SOS Gyermekfalvak

Az első Check-out program 2,5 évvel ezelőtt, 2017 augusztusában indult el. Mostanra összesen kilenc szálloda csatlakozott a kezdeményezéshez, mindegyik nagy kapacitású, négycsillagos szálláshely, illetve van köztük egy ötcsillagos is:

Hotel Azúr ****
Hotel Azúr Prémium *****
Dráva Hotel ****
Hotel Yacht**** Wellness & Business
Hotel Auris ****
Szépia Bio & Art Hotel ****
Hotel Oxigén ****
Bambara Hotel ****
Shiraz Hotel ****

 

Sok kicsi sokra megy

A működési modell egyszerű, és nem tolakodó: a szálláshelyek – természetesen előzetes tájékoztatás után – egy általuk választott összeget adnak hozzá kijelentkezéskor a vendégek számlájához.  A támogatási összeg a legtöbb szállodában szobánként 500 forint, tehát összevethető a vacsoránál elfogyasztott üdítő árával. Hiába jelentéktelen az összeg egy 3-4 napos szállodai tartózkodás költségeihez viszonyítva, összességében hatalmas segítséget, folyamatos bevételt jelent az SOS számára.A vendégek kijelentkezéskor szabadon dönthetnek arról, hogy az összeg a végszámlán maradjon-e, de a visszajelzések alapján a szállóvendégek 98 százaléka örül a lehetőségnek. A szálláshelyek az összegyűjtött támogatási összeget havonta vagy negyedévente átutalják az alapítványnak.

A támogatási összeg a legtöbb szállodában szobánként 500 forint

Fotó: SOS Gyermekfalvak

A programban résztvevő szállodák, a társadalmi felelősségvállalás jegyében, gyakran egyéb módon is támogatják az SOS-es családokat, több alkalommal ingyenes szállást kínáltak számukra, vagy családi wellnessnapot szerveztek.

 

A tudatos, felelős döntésekért

A vendégek tájékoztatására a folyamatban nagy gondot fordítanak: a lehetőségről már érkezéskor, a bejelentő lapon, illetve a szobákban elhelyezett szóróanyagokon is tájékoztatják őket. „Arra törekszünk, hogy a vendégek minél több helyen találkozzanak a programmal és megismerhessék az SOS Gyermekfalvak tevékenységét. Ez a recepciósok dolgát is megkönnyíti. A szóróanyagokat az SOS bocsátja a szállodák rendelkezésére, emellett a csatlakozó szállodáknak egy landing page-t is készítünk, részletesen bemutatva a kezdeményezést. A kommunikációt mindig a szállodával egyeztetve, az adott igényekhez és lehetőségekhez szabjuk” – magyarázta Romet-Balla Ágnes. Ha a partner igényli, a szállodai recepciósok számára érzékenyítő tréninget is tartanak.

A kommunikációt egyeztetik a szállodákkal

Fotó: SOS Gyermekfalvak

A szálloda programban való részvételét az SOS saját felületein is kommunikálja, de az együttműködés kivételes kommunikációs lehetőséget ad a hotel kezébe is a közösségi médiában, a honlapokon és a helyszínen a szállodába egyaránt.

Az SOS szeretné tovább bővíteni a szállodák körét, hogy minél több társadalmilag felelős hotel legyen, de fontos céljuk az is, hogy az utazók tudatosan válasszanak hotelt.Visszajelzéseik egyértelműen pozitívak: kétéves tapasztalatuk azt mutatja, hogy a kezdeményezést a szállodák és a vendégek egyaránt szeretik.