Családbarát fejlesztés a Danubius Health Spa Resort Bükben

 2013. március 28. 18:27

A gyermekek örömére és a felnőttek nyugalmáért nagyszabású családbarát szolgáltatásfejlesztés zajlik Bükfürdőn, a Danubius Health Spa Resort Bük szállodában. A gyermek élményfürdő és a hozzá kapcsolódó bővítmények 2013. júliusban új fejezetet nyitnak a szálloda történetében.

A 2012. októberében indult fejlesztési projekt az Új Széchenyi terv keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 108 227 625 Ft támogatással a tervek szerint zajlik.
A közel 30 évvel ezelőtt klasszikus gyógyszállodának felépített, számos sportlehetőséggel felvértezett, majd a kor elvárásainak megfelelően élménymedencével és szauna világgal gazdagított hotelben az elmúlt években érezhetően megnőtt az igény a több generációs vendégkör minőségi kiszolgálására.
A családbarát fejlesztés első konkrét lépcsőjeként a DHSR Bük 2012. november 1-től all inclusive szállodaként működik és folyamatos gasztronómiai ellátást biztosít reggeltől estig, több helyszínen, párját ritkítóan gazdag minőségi étel és ital kínálattal.



Szinte az all inclusive bevezetésével egy időben indult el a családbarát fejlesztési projekt, mely során a szálloda épületegyüttese egy új épületszárnnyal bővül, amelyben gyermek medencetér (203 m2), benne két kisebb élmény és pancsoló medencével (36 és 20 m2), továbbá vizesblokkkal, közlekedőtérrel (77 m2) és elkülönített felnőtt pihenőtérrel (145 m2), nyit új dimenziókat a gyermekekkel érkező családok pihenésére.
A korábbi kerti pavilon áthelyezésével, a szálloda gyönyörű és tágas saját parkjában - a legszerencsésebb módon, a szülők látótávolságának megfelelően - lehetőség nyílik a gyermek élményfürdő közelében gyermekjátszótér kialakítására és egy modern minigolf pálya létesítésére.
A fa szerkezetű kerti pavilon felújítva és vizesblokkal kiegészítve nyeri el méltó helyét és találja meg funkcióját a szállodai kert épülettől távolabb eső zöld területein.
A földszinten kialakításra kerülő új sóbarlang és az új helyre költöztetett elektroterápiás kezelő helyiségek harmonikusan illeszkednek a szálloda spa egységeihez.
A családbarát szolgáltatásfejlesztés nemcsak külső, de belső tereket is érint. A szálloda -1 szintjén, a korábbi Viking éjszakai bár és Wasa söröző egységek átalakítása nyomán gyermek és kamasz játéktermek kerülnek kialakításra 193 m2 területen, sőt a népszerű bowling pályák is új köntösbe öltöznek.



A legapróbb gyermekek különleges igényeire is figyel a szálloda. Számukra az 1. emelet egyik korábbi rendezvénytermét (69 m2) varázsolják gyermekbarát játszószobává, míg ugyanitt új 86 m2-es rendezvényterem kialakítására is lehetőség nyílik az irodák földszintre, a recepció mögötti területre történő átköltöztetésével.
A nagyszabású bükfürdői építkezés folyamata az előzetes tervek szerint rendben halad, az átadásra 2013. júliusában számít a Danubius menedzsmentje.