Családbarát fejlesztések az online szállásfoglalásban

 2014. március 19. 16:54

Tízből négy online szállásfoglalás apartmanba vagy vendégházba szólt 2013-ban, ami a családi utazások nagyobb népszerűségének köszönhető. A Szallas.hu olyan fejlesztéseket vezetett be, amelyek a foglalást és az adminisztrációt egyaránt megkönnyítik, a szállodáknál valós idejű foglalás is elérhető.

A tavalyi turisztikai szezon talán az apartman-tulajdonosoknak kedvezett leginkább: a szállásfoglalások számában 7 százalékos, míg az átlagos foglalási értéket tekintve 9 százalékos növekedést mutatnak ebben a kategóriában a Szallas.hu statisztikái. Ez egyértelműen a családi utazások népszerűségének növekedését mutatja, ezért idén teljesen megújították a foglalási rendszert" – áll a Szallas.hu közleményében.

Az új megoldás hatékonyabban kezeli, ha többen utaznak együtt, így felgyorsul a foglalási folyamat. A keresési és találati oldalt is továbbfejlesztették, hogy jobban igazodjanak a megadott paraméterekhez akár szabad szavas keresés esetén is.

Több újítás mellett a szállodáknál igény szerint elindítják a kontingenskezelést, ami a valós idejű, pillanatnyi kapacitásokra alapozó foglalás lehetőségét is biztosítja. A fejlesztések emellett rugalmasabb és precízebb árazást is lehetővé tesznek. Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója szerint például a gyermekkedvezmények és pontos gyermekárak megadásával hatékonyabban szólíthatók meg a családos utazók, ugyanakkor a napi árazással könnyebben kezelhetők a bizonyos időszakokban gyorsan változó kapacitások. Emellett a szálláshely díja már a foglalók száma alapján is megadható, így más áron lehet értékesíteni ugyanazt a szobát egy vagy három fős ajánlatkérésnél, ami szintén a kihasználtság maximalizálásában segíti a szállásadókat.