A családbarát szállodák szakembereit díjazták

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2018. november 14. 14:31

A mesés útikönyvekkel is tudatos utazóvá nevelik a gyerekeket - hangzott el Tisza Balneum Hotelben, a családbarát turizmus országos konferenciáján.

Hazánk különböző részeiből hetven érdeklődő szakember érkezett a tiszafüredi találkozóra a négycsillagos hotelbe. A program főszervezője a KidsOasis Nonprofit Kft. volt, melynek ügyvezetője, Gyetvainé Zováth Anikó.

Ebben az évben a családok két speciális célpontjára irányították a figyelmet. Az egyszülős-, valamint a nagycsaládok igényeire, utazási elképzeléseire. Ezzel kapcsolatban Puczkó László, a KidsNoasis  Nonprofit Kft. szakmai igazgatója tartott előadást a legújabb felméréseikről. Ezekben - többek között - a választott szállástípusokról, a környezet fontosságáról, a gyermekeknek nyújtott szolgáltatásokról és a gyermekfelügyelet fontosságáról volt szó.

A családbarát, négycsillagos Tisza Balneum Hotel

Fotó: Mentusz Károly

Ausztriából érkezett a konferenciára, és egy sikertörténetről számolt be Werner Bilgram, a 30 éves Kinderhotels Európa igazgatója. A karintiai szálloda Európa-szerte pozitív példaként szolgál azoknak, akik a családbarát turizmust válasszák.

Érdekes tájékoztató hangzott el arról is, hogy a világ Y-osodik és ezt el kell fogadnunk. Egyre több gyermek vesz részt a családok turisztikai döntéseiben.  Ez pedig azért fontos, hogy minél több helyre eljuthassanak, és a szülőkkel együtt közös élményeket szerezhessenek.

Meseszerűen mutatják be Magyarország legfontosabb látnivalóit

Fotó: Mentusz Károly

Gyetvainé Zováth Ankó azt is elmondta, hogy Utazik a család címmel negyedévenként megjelenő  ingyenes magazinokat adnak ki, amelyekben rendszeresen ötleteket, tanácsokat nyújtanak a családi utazásokhoz. De több kötetből álló mese útikönyveket is szerkesztenek folyamatosan, hogy a családokban nevelkedő gyerekeket ezekkel is tudatos utazókká formálják. A  sorozat kötetei meseszerűen mutatják be Magyarország legfontosabb látnivalóit, melyeket a famíliáknak ajánlanak.

Bemutatkozott a konferencia helyszíne, a Tisza Balneum Hotel is, amelyről a résztvevők megtudhatták miként válik családbarát szálláshellyé.

MóKalandot kínál a szálloda játszóháza

Fotó: Mentusz Károly

Hogy a fiatalok is jól érezzék magukat, játszóházat alakítottak ki, ahol készségfejlesztő foglalkozásokat tartanak. A  szállodában animátor is dolgozik, aki a programokat kidolgozza és irányítja. Így az érdeklődők megismerhetik a Tisza-tó élővilágát és túrákon is részt vehetnek. A szálloda kabalája pedig Vidor vidra, aki fogadja a vendégeket. A fejlesztéseket továbbra is folytatják. A hotel területén szeretnének egy gyerekmedencét, valamint KRESZ-pályát is kialakítani.

A találkozó színfoltja volt, hogy a négycsillagos noszvaji Oxigén Hotel Family &Spa-nak átadták a 2018. Családok Szállodája-, valamint Möllmann Eszternek, a móri Hétkúti Wellness Hotel és Lovaspark tulajdonosának a Családbarát Szállodai Szakember díjat.

Kapcsolódó cikkek