Családbarát védjegyet vezet be a szállodaszövetség

Forrás: Magyar Idők

 2018. július 27. 20:28

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén ősztől bevezeti a Családbarát védjegyet – jelentette be egy lapinterjúban Könnyid László elnök.

A Magyar Idők július 27-i számában jelent meg egy beszélgetés a szállodaszövetség elnökével, amelyben elhangzanak a védjegy bevezetésével kapcsolatos információk. Azért kerül sor a lépésre még az idén, mivel az idei év a családok éve – derül ki az interjúból.

Könnyid László kiemeli, hogy a hazai utazóközönség jelentős részét, közel ötven százalékát a gyerekkel utazó vendégek alkotják, és a külföldiek között is sokan érkeznek családostól. A szakember szerint a családbarát védjegy versenyelőnyt jelent majd az ezt megszerző cégeknek.

A belföldi turistáknak közel a fele családdal üdül

Fotó: pixabay

Az elnök a lappal közölte: a szállodaszövetség a témában jártas és a ¬piaci igényeket jól ismerő szállodai szakemberek csapatmunkájával dolgozta ki a Családbarát Szálloda Tanúsító Védjegyet.

A lap emlékeztet arra is, hogy az MSZÉSZ 2012 óta üzemelteti a HotelStars Nemzeti Szálloda Tanúsító Védjegy rendszert, tavaly óta pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség pan¬ziók számára meghirdetett minőségfejlesztési programját támogatva a Panzió Védjegyet is az iparági szövetség üzemelteti.

– Három fokozatban lesz lehetőségük a szállodáknak a védjegyre pályázni, a különbség a felkészültség és a szolgáltatások szempontjából alakul ki – mondta Könnyid László.

– A minősítés megszerzésének fontos eleme lesz az önaudit és a szállodán belüli felkészülést követően a szakértők helyszíni felmérése, a szálloda bejárása, ahol a legapróbb részleteket is megvizsgáljuk, hiszen garantálni kell, hogy a három fokozat egyikét elnyerő szálloda valamennyi kritériumot teljesítette – emelte ki Könnyid László.

Kapcsolódó cikkek