Családtaggá váltak a Bubbles Club sárkányai a jubileumi, zöld hétvégén Bükfürdőn

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2023. május 03. 09:54

Saját tapasztalatunk is megerősítette a Bubbles Club „Boldog gyerekek, pihenő szülők" mottójának hitelességét azon a sajtóhétvégén, melyet Danubius Hotels a családbarát szolgáltatás 10 éves születésnapja alkalmából, zöld szemléletben szervezett a Danubius Hotel Bük szállodában.

Hogy a szállodaláncnak miért ez az egyik legnépszerűbb, all inclusive családbarát szállodája, azt rögtön az első délelőtt megértettük: óvodás gyermekeink egy pillanat alatt otthagytak bennünket a reggelinél, hogy le ne maradjanak a kertben tett „sárkánysétáról", így az utolsó falatokat és a kávét már nélkülük, kettesben fogyasztottuk el – ez elsőre meglepő volt, de egyáltalán nem volt ellenünkre.

„Boldog gyerekek, pihenő szülők"

Fotó: Danubius Hotel Bük

Röviddel ezután kiderült, hogy szülőként a teljes délelőttre szabadságot kaptunk, ugyanis a kertben tett sétát „sárkányos" fotózás követte, majd jött az alkotás az első emeleti kreatív kuckóban, ami éppúgy kihagyhatatlannak bizonyult, akár a hétvége többi programja, a csúcspontot jelentő szombat délutáni jubileumi tortaceremóniával. Lurkóink akkor sem tartottak feltétlenül igényt a társaságunkra, amikor nem volt szervezett, animációs program, hiszen csábította őket a játszószoba, a gyerek- és a kamaszjátszóterem élménykínálata, valamint a kerti tóban sütkérező teknősök.

A szabadtéri sportlehetőségeknek (sakk, teke, minigolf) és a minden korosztálynak élményt kínáló élménymedencéknek köszönhetően a hétvégéből természetesen a közös, családi programok sem hiányoztak, így a jubileumi hétvége – a „Boldog gyerekek, pihenő szülők" mottót igazolva – nemcsak a lánc családbarát szolgáltatásait tette átélhetővé, de a saját magunkra fordítható és a közösen eltöltött szabadidő régóta várt egyensúlyát is elhozta számunkra.

 

Színre lépett Max, az idő- és térutazó sárkány

Nem véletlen, hogy a Bubbles Club születésnapi eseményei a Danubius Hotel Bükben kezdődtek el, hiszen a szállodalánc 10 évvel ezelőtt éppen ebben a szállodában indította el gyerekeknek szóló animációs programját. A négy sárkány – Drazsé, Dany, Tiko, Yoyo – azóta számos otthonban vált családtaggá, az általuk életre keltett mesevilág családok ezreit szólította meg és tette törzsvendéggé családokra fókuszáló szállodáikban (Danubius Hotel Bük, Danubius Hotel Marina, Danubius Hotel Annabella, Ensana Thermal Aqua).

A jubileumi hétvége attrakciójaként bemutatkozott Max, az idő- és térutazó sárkány, a négy sárkány nagybácsija, aki először lépett színre életnagyságban Bükfürdőn. Az animációs programokon „megelevenedő" kedves figurák természetesen kabalaállatként hazavihetők, mese- és mondókáskönyvek, slágerek születtek róluk, mindennapjaikat a közösségi médiafelületeken több tízezren követik.

A sárkányok jó alkalmat kínálnak a gyermekek és a felnőttek ökoszemléletének játékos fejlesztésére is

Fotó: Danubius Hotel Bük

Az év szlogenje: Legyél Te is Zöldfülű!

A szállodalánc a jubileumi évet a Legyél Te is Zöldfülű! program keretében a környezettudatosság köré szervezi, hiszen a zöld szemlélet alól a nyaralás alatt sincs kibúvó, ráadásul – ahogy a hétvége során ezt mi is tapasztalhattuk – a sárkányok jó alkalmat kínálnak a gyermekek és a felnőttek ökoszemléletének játékos fejlesztésére.

A szobában található zöld papírfüleket a gyerekek ugyan már az első este felöltötték, a program részleteit – melyről korábban itt is beszámoltunk –  hivatalosan a szombati délutáni koccintást követő sajtóbeszélgetésen ismerhettük meg.

A zöld szemléletű aktivitások a Danubius Hotel Bük gyermekanimációs programjait is kiegészítik – emelte ki Németh Viktória, a DH BÜk szállodaigazgatója a verőfényes napsütésben megtartott, kötetlen hangulatú eseményen.

Az animátorok edukatív foglalkozásokkal színesítik a tematikus heti programokat, például „Nem minden hulladék szemét" – mottóval társasjátékozásra, zöld kvízre hívják a kicsiket. Az újrahasznosítás ötletei a kézműves alkotásokban is megjelennek, ez alkalommal tojástartókból színes virágcsokor, PET-palackokból és WC-papírgurigákból pedig vidám gombakompozíció készült. A hatalmas kert szépségeinek felfedezésére trendi, QR-kódos játék csábít, az erdei élménypálya feladatainak teljesítéséhez szintén a gondozott park biztosított üde helyszínt.

Mókás lehetőség a szelfizés a fejet, szívet, lábat, szemet és szárnyakat ábrázoló, új Zöldfülű szelfipontokon, sugallva, hogy a szállodalánc a szívén viseli a környezetvédelmet, meghallja a Föld hangját, figyel az ökológiai lábnyomára, szárnyalnak az ötleteik és meglátják a közelben termelt élelmiszert. Rendszeresen hívnak sétára a szállodával szomszédos Kneipp-park sövény labirintusába és mezítlábas tanösvényére, ökológiai lábnyomuk csökkentésére kerékpártúrákat, gyalogos sétákat ajánlanak a Bükfürdőn és környékén.

Az all inclusive büféasztalon – a sárkányok kedvenc eledelei mellett –a helyi termelők finomságai is helyet kapnak, melyek nemcsak a zöld szemlélet jó példái, de megfelelnek a Danubius Hotels „Local is Beautiful" koncepciójának is.A jubileum alkalmából a többi családbarát szállodában is ünnepi „zöld" hétvégékkel, környezettudatos animációs programokkal várják egész évben a családokat. A következő születésnapi hétvégét június 16–18. között a Danubius Hotel Marinában tartják.

 

A fejlesztések nem állnak meg

A családbarát fejlesztésekben élen járó Danubius Hotel Bükben lépésről-lépésre modernizálnak. A szobák felújítása folyamatos, wellness-szolgáltatásaik köre két éve a sodrófolyosóval, víz alatti gejzírrel, vízi ösvénnyel, kosárpalánkkal csábító kalandmedencével bővült, legfrissebb fejlesztésük a csak felnőtt vendégeket fogadó szaunavilág, ahol naponta több alkalommal szaunafelöntéseket tartanak.

Németh Viktória szállodaigazgató családbarát szolgáltatásaik fejlődéséről és az all inclusive koncepcióról is beszélt a sajtó képviselőinek. Utóbbi nem csak egész napos ingyenes étel- és italfogyasztást foglal magában, a sportos vendégek számos szolgáltatást (tenisz, asztalitenisz, minigolf, nordicwalking, petanque, csoportos gimnasztika programok) térítésmentesen vehetnek igénybe. A szálloda az egész nyárra gazdag programkínálattal készül, a nyaralási főszezonban egymást váltják a tematikus rendezvények.

Ha további részletek is érdeklik a Bubbles Clubról, hallgassa meg a Fabriczki Petrával, a Danubius Hotels kommunikációs igazgatójával készült alábbi interjút, amely a Trend FM-en hangzott el.