Cseh turisztikai céget vásárolt a Szállás.hu

Forrás: MTI

 2019. július 08. 14:13

Felvásárolta a Hotel.cz cégcsoportot a Szállás.hu, a tranzakcióval tavalyi árbevételét kétharmadával növelheti a magyar szállásközvetítő.

A Szállás.hu közleménye szerint a Hotel.cz cégcsoport eddig, a Szállás.hu-hoz hasonlóan, átlagosan 20-25 százalékos növekedést ért el évente, 2018-ban 2,8 milliárd forint volt a nettó árbevétele. A Szállás.hu árbevétele 4,2 milliárd forint volt tavaly, ami 23 százalékkal haladta meg a 2017-es 3,43 milliárd forintot.

A Szállás.hu csoport a felvásárlással magyar gyökerű regionális vállalattá nőtt: már 6 országban van jelen szállásközvetítőként, bevételének csaknem fele külföldről származik.

Szigetvári József, a Szállás.hu vezérigazgatója a közleményben elmondta: a horvátországi és szlovákiai piacépítés mellett a lengyelországi, romániai és csehországi felvásárlásokkal most már minden biztosított ahhoz, hogy a helyi piacokon elért eredményeken túl lehetőségeket kínáljanak a régión belüli nemzetközi utazásokhoz is, egyéni utazóknak és vállalatoknak egyaránt.

A PortfoLionnal közösen kitűzött céljuk, hogy 2021-re Közép-Európa legnagyobb és a legjobb szállásközvetítője legyenek.

A Hotel.cz honlapjának főoldala

Fotó: hotel.cz

A PortfoLion Zrt. által kezelt alapok 2015 óta tulajdonosai a Szállás.hu-nak. A befektetési alapokon keresztül az OTP Bank és az Eximbank tulajdonában álló Szállás.hu tájékoztatása szerint az idei akvizíciós célokat a PortfoLion által biztosított tőkeemelésből, bankhitelből, valamint részvénycserével valósítják meg.

A cseh portálon a hotelkínálat mellett bővül majd az apartman és a vendégház típusú szálláshelyek elérhetősége.

A Hotel.cz cégcsoport eddig nem tudott Csehország és Szlovákia határain túl szálláslehetőségeket kínálni. Az összeolvadás lehetővé teszi, hogy a horvát, lengyel és magyar szálláshelyek is foglalhatóak legyenek az oldalon, ami nagy előrelépés az utazni vágyók számára. A felvásárlás miatt ötödével nő a Szallas.hu munkaerő-állománya, mostantól 275 munkavállaló dolgozik a csoportnál.